BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.429,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de meğer ırkçılık hiç olmamış!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ırkçılık tartışmalarına değinerek, ''Irkçılık, bu partide olmamıştır ve olmayacaktır" diye konuştu.

Abone ol

CHP'li Birgül Ayman Güler 'in 'Kürtlerle Türkler eşit değil' sözleriyle başlayan ırkçılık tartışmaları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'nun gündemindeydi.

Kılıçdaroğlu, ''Irkçılık bu partide olmamıştır ve olmayacaktır. Bu ülkede yaşayan 74 milyon yurttaşı aynı derecede yurtsever kabul ederiz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde CHP'ye hizmeti geçenlere madalya verilmesi töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmasında CHP'li Birgül Ayman Güler'in sözleriyle başlayan 'ırkçılık tartışması'na değinen CHP lideri şunları söyledi:

''Irkçılık bu partide olmamıştır ve olmayacaktır. Bu ülkede yaşayan 74 milyon yurttaşı aynı derecede yurtsever kabul ederiz. Kimsenin kimliğine, inancına müdahale etmeyiz. Kimliğine de inancına da saygı duyarız.Duymayan kulaklara buradan bir kez daha seslenmek istiyorum, bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran parti CHP'dir ama din ticareti yapan parti CHP değildir. Onun için bizim görevimiz ve sorumluluklarımız diğer siyasal partiler gibi değildir.

Tarihimizin bize yüklediği bir sorumluluk vardır. O sorumlulukla hareket ediyoruz. Doğudaki, batıdaki, kuzeydeki, güneydeki yurttaş, sorunlar çözümsüz olduğu zaman, gözlerini CHP'ye çevirir.''

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler , Genel Kurul'da sarf ettiği ''Türk ulusuyla Kürt milliyetini bana eşit gördüremezsiniz'' ifadesiyle, diğer partilerin yanı sıra parti içinde de eleştiri oklarını üzerine çekmişti.