BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Ankara'daki canlı bomba eylemine ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamayı ''terör saldırısı'' olarak nitelendirdi.

Carney, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, ''Başkan ( Barack Obama ), Türkiye 'deki ABD Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıyı terör olarak saldırısı olarak nitelendiriyor mu? Kimlerin düzenlemiş olabileceğine dair bilgi var mı?'' yönündeki sorusunu yanıtladı.

''Bir büyükelçiliğin etrafında düzenlenen bir intihar bombalaması tanımı gereği bir terör eylemidir, bir terörist saldırıdır'' diyen Carney, bu aşamada saldırının arkasındaki sorumlulara ya da nedenlere dair bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi.

Carney, ''Saldırı apaçık bir terör eylemi'' ifadesini kullandı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Carney, ''Olayı araştırmak ve sorumluları adalet önüne çıkarmak için Türk yetkililerle yakından çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Dualarımız ve düşüncelerimiz, hayatını kaybedenin ailesi ve yaralılarla birlikte. Bu korkunç trajediye karşılık vermede Türk dostlarımızın gösterdiği desteklerden de büyük memnuniyet duyuyoruz'' diye konuştu.

Carney, Türkiye'nin NATO üyesi ve ABD'nin bölgedeki en güçlü partnerlerinden biri olmaya devam ettiğine değinerek, ''Biz, terörle mücadele için Türklerle omuz omuza çalışıyoruz ve bu, sadece bizim kararlılığımızı güçlendirecek. Türkiye, genel anlamda ve terörle mücadele çabaları kapsamında çok önemli bir müttefik'' ifadesini kullandı.

Jay Carney, bu aşamada saldırının arkasındaki sorumlulara ya da nedenlere dair bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi.