BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cemil Çiçek anayasa için çözümü buldu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten yeni anayasa çalışmalarına ilişkin açıklama geldi.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek , Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda yeni anayasanın yürütme bölümünde ''madde notu'' konusunda yaşanan tıkanıklığın aşılması için uzman ve danışmanların çalışma yapmasını istedi.

Çiçek başkanlığında toplanan Komisyon'da CHP ile AK Parti'li üyeler arasında tartışma yaşandı. Yeni anayasanın ''yürütme'' bölümünde, CHP ile AK Parti'li üyeler arasında ''madde notu'' yazılıp yazılmayacağına ilişkin tartışma ele alındı. CHP'li üyeler, AK Parti'nin getirdiği başkanlık sistemi ile ilgili önerilerin müzakere edilmeden edilmiş gibi yansıtılamayacağını savundu.

Komisyon üyesi CHP Konya Milletvekili Atilla Kart , toplantıda bulunmayan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in kendisine yönelik sözlerine işaret ederek, ''Kimse bana ciddiyet ve sorumluluk konusunda eleştiri getiremez'' dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ise üyeler olarak esnek ve toleranslı olmaları gerektiğini vurgulayarak, ''Konjonktürün hararetinden etkilenmeyelim'' görüşünü ifade etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa sürecinin sürdürülmesi gerektiğini belirterek, ''uzlaşma yakalamak zorundayız'' dedi.

Çiçek, Komisyon uzman ve danışmanlarının ''yürütme'' bölümünde yaşanan ve ''madde notu yazılıp yazılmayacağına'' ilişkin tıkanıklığın nasıl aşılabileceği konusunda çalışma yapmasını istedi.

Toplantıda, Komisyon'un 4 Şubat Pazartesi gününden itibaren ''İdare''bölümünün müzakerelerine başlanmasına karar verildi.