BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

ABD elçiliğindeki canlı bombanın kimliği

ABD Büyükelçiliği’nde yaşanan saldırıda canlı bombanın DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı olduğu açıklandı. Bu Şanlı'nın ilk terör eylemi değil...

Abone ol

Ankara'da Amerika Büyükelçiliği önünde meydana gelen patlamayla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Kendini patlatan canlı bombanın kimliği belirlendi. Alınan bilgilere göre, canlı bomba 30 yaşlarında, DHKP C üyesi, Ecevit Şanlı isimli bir erkek. Şanlı'nın da diğer canlı bombalar gibi kanser hastası olduğu öğrenildi

İŞTE SALDIRGANIN GÖRÜNTÜSÜ;

725671234.jpg

GÜLER'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Muammer Güler ABD Büyükelçiliği’nde yaşanan saldırıda canlı bombanın yasadışı sol bir örgütün militanı olduğunu açıkladı.

Güler'in açıklamaları;

Parmak izleri inceleniyor. Olayın hangi sebebe dayandığını inceleyeceğiz.  Adli boyutunu daha sonra açıklayacağız.

SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ

ABD Büyükelçiliği son derede önemli bir kontrol edilen bir güvenlik sistemi var. dışarıdan gelen bir şahsın içeri geçmesi mümkün değil. Tam kapının önünde elini karın bölgesine götürüyor ve daha sonra görüntü gidiyor.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, canlı bombanın erkek olduğunu ve kimliğini tespit etmek üzere önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

DHKP-C ÜYESİ

Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre saldırgan 30 yaşlarında Ecevit Şanlı, DHKP-C üyesi ve terör suçundan daha önce cezaevinde yattığı öğrenildi. Patlayıcının plastik patlayıcı olduğu değerlendiriliyor.

CANLI BOMBA KANSER HASTASI ÇIKTI

Terör örgütü DHKP-C, canlı bomba ya da suikastlerde kullanacağı militanlarını kanserli ya da hayattan beklentisi kalmamış kişilerden seçiyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul'da polise yönelik saldırılar düzenleyen teröristlerin kanserli olduğu ortaya çıkmıştı.

* İstanbul Gaziosmanpaşa'da 11 Aralık 2012 tarihinde polis memuru Mücahit Daştan'ı arkasından ateş ederek şehit eden ve olaydan sonra yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi N.A.'nın meme kanseri olduğu ve bir göğsünün alındığı ortaya çıktı.

* Bahçelievler'de 9 Aralık 2012 tarihinde polis merkezine düzenledikleri bombalı ve silahlı saldırı sonrası yaralı olarak yakalanıp tutuklanan kadın terörist Nabiha Aracı'nın kanser hastası olduğu anlaşıldı.

* 12 Haziran 2012'de İstinye Polis Merkezi'ne düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda öldürülen Erdal Dalkılıç'ın da kanser hastası olduğu belirlendi.