BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL

ABD büyükelçiliğinde patlama

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği'ne canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Kanlı saldırıyı yapan canlı bomba paramparça oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER - Terör örgütü DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı, ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı düzenledi. Patlamada iki kişi öldü, bir kişi de yaralandı.

Ölenlerden biri canlı bomba, diğeri ise güvenlik çalışanı. Personele yönelik ziyaretlerin gerçekleştiği kapıdan giren canlı bomba, X-Ray cihazından geçerken kendini patlattı.

Patlamanın ardından Paris Caddesi'nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Yaralı, olay yerine gelen sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamanın gerçekleştiği kapıda büyük çapta hasar oluştu.

aaaaa.20130201134659.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI KİMLİKLERİ AÇIKLADI

Kanlı saldırıda yaşamını yitiren kişinin Türk uyruklu güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı. Canlı bombanın da Türk olduğu söyleniyor. Olaya dair en ayrıntılı açıklama İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi. Bakan Güler'in verdiği bilgiye göre kanlı saldırıda ölen güvenlik görevlisinin ismi Mustafa Akarsu... Güler'in açıklaması için TIKLAYIN!

ARACIN ÜZERİNDEN ET PARÇALARI

ABD 'nin Ankara Paris Caddesi'nde bulunan Büyükelçilik binası önündeki patlamadan kısa süre sonra olay yerine gelen Milliyet Gazetesi’nin Ankara eki Koordinatörü Ayhan Aydemir, gördüklerini şöyle anlattı:

"Sonra hızla koşup olay yerine geldim. Olay yerine gittiğimde bir duman ve yerde bir bacak duruyordu. Etrafa baktığımızda birçok uzuvları yerde duruyordu ve olay yerindeki bir aracın üzerinde et parçaları duruyordu. İçeride birçok yaralı gördüm. Olayı görenlerden edindiğim bilgiye göre bir şahıs bilgi almak ve bir şey sormak için kulübeye yanaşmış ve kafasını uzattığında patlama olmuş."

YARALI BİR GAZETECİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği girişinde meydana gelen patlamada yaralanan Didem Tuncay'ın gözüyle ilgili bir problem olduğunu, hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

ÇALIŞMAK İÇİN BAŞVURU YAPMIŞTI

Odatv.com sitesinde yayınlanan bir yoruma göre Didem Tuncay, ABD Büyükelçiliği'nde çalışmak için başvuruda bulunmuştu.

Saldırı sırasında büyükelçilikte olmasının nedeni ise; işe başlamak için mülakattı. İşte Didem Tuncay iş mülakatı için ABD Büyükelçiliği'nde bulunduğu sırada patlama gerçekleşti.

Didem Tuncay yaklaşık 2 hafta önce NTV'deki işinden çıkartılmıştı.

SALDIRGAN DAHA ÖNCE HAPİS YATMIŞ

Ecevit Şanlı'nın 30 yaşlarında olduğu ve terör suçundan daha önce hapis yattığı, DHKP/C örgütüne mensup olduğu belirtildi. Saldırganın 1997 yılında Harbiye Orduevi'ne lav silahlı saldırıya katıldığı ortaya çıktı.

tarali.jpg


POLİS HELİKOPTERİ KONTROL UÇUŞU YAPTI


Polis ekipleri, araçları diğer cadde ve sokaklara yönlendirirken, cadde üzerinde bulunan Almanya ve Fransa büyükelçiliklerinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü. Ayrıca, büyükelçiliklerin bulunduğu bölgeye takviye polis ekipleri sevk edildi. Öte yandan, bölgede polis helikopteri de kontrol uçuşu gerçekleştirdi.

ÇEVRESİNDE KRİTİK KURUMLAR VAR

patlama.20130201143646.jpg

CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

ABD Büyükelçiliği’nde yaşanan saldırıda canlı bombanın DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı olduğu açıklandı. Bu Şanlı'nın ilk terör eylemi değil... (DEVAMINI OKU)

31478.jpg

ABD ELÇİLİĞİNE CANLI BOMBA BÖYLE GİRDİ

Büyükelçiliğin Paris Caddesi'ndeki ziyaretçi ve vize işlemleri için gelenlerin giriş yaptığı 2 No'lu kapısı önündeki patlamaya, görgü tanıklarının ifadesine göre bir kişinin üzerindeki bombayı patlatması neden oldu.  (DEVAMINI OKU)

abd-elçiliğine-canli-bomba-böyle-girdi.jpg

ABD ELÇİLİĞİNDEKİ PATLAMADA HER YERDE UZUV VAR

Patlamanın etkisiyle etrafa ceset parçaları dağıldı. Görgü tanıklarından biri dehşetin resmini çizdi... (DEVAMINI OKU)

abd-elçiliğindaki-patlamanin-görgü-taniği.jpg

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN İLK YORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD büyükelçiliğindeki patlamayla ilgili olarak açıklama yaptı. Erdoğan'ın elçilik açıklamasını okumak için TIKLAYIN.