BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tarhan'dan Barzani mesajı

Bir süredir kulislerde ‘CHP’deki istifalarda Barzani etkisi var’ iddiaları tartışılırken, parti yöneticisi Tarhan’dan ilginç bir açıklama geldi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, dün yaptığı yazılı açıklamada üstü kapalı Barzani'yi işaret etti:

"Tarihin bu özel döneminde Kuzey Irak yatırımlarını kimlerin aralarında paylaştığını, CHP ile bağlarını kopardığında kimlerin işlerinin rast gittiğini zaman gösterecektir.''

CHP kulislerinde, Güler'in açıklamasına tepki gösteren Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın istifası ile ilgili "Barzani etkisi" iddiası konuşuluyordu.

BDP'li Sakık'ın "Diyarbakır-a abdestsiz giremezsiniz, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz, dağdan gelip bağdakini kovamazsınız, haddinizi bileceksiniz" sözlerine tepki gösteren Tarhan şunları söyledi:

SİYASET BU KADAR ALÇALMAMIŞTI

"Siyasetin ve siyasetçinin bu kadar alçaldığı ve belli kimlikteki yurttaşları gruplandırıp, adını da vererek, onlara karşı kinini ve nefretini bu denli rahat kustuğu bir başka an görülmemiştir. Toprak mülkiyetçiliği üzerinden faşizan bir anlayışla, bu toprakları yurt bilmiş aralarında ailemin de olduğu milyonlarca yurttaşımızı aşağılayan, inciten bu ırkçı ve ilkel içgüdüyü şiddetle kınıyorum. Bilinçaltını açığa vuran bu kafatasçı şoven anlayış sahiplerinin iktidar ve muhalefetteki ortaklarının herhangi bir sorunu çözme niyeti olamaz. Ancak sorun çıkarma niyeti olabilir. Onlar ancak çözümsüzlükte, kutuplaştırmada ustalaşmıştır. Onları kaygılandıran yegane şey çözüm ihtimalidir."