BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,32
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan AK Partilileri titreten uyarı görevi bırakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında AK Parti kurmaylarını uyardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya ülkelerine çeşitli konularda verdiği uyarı ve mesajların ardından, konuşmasının son bölümünde de partisine yönelik sert mesajlar gönderdi.

Kabine değişikliğinin ardından bazı milletvekillerinin açıklamalarına ve “partiye zarar verenler, metal yorgunluğu olanlar” diyerek, “ikinci uyarı yapılmadan görevi bırakın” çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda ise partililere “dikkatli konuşun, nefsinize hakim olun ve daha fazla zarar vermeden gidin” mesajı vererek şöyle dedi:

“AK Parti olarak bizim kendimizi yenilememiz gerekiyor. Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz. Eğer elinden dilinden emin olmayan insanlar olmadıkça biz gerçek Müslüman olamayız bunun idraki içinde olmalıyız. Son günlerde cihat cihat diye bir şeyler geçiyor. Cihat elinde silahla dolaşmak değildir. Cihat nefisle mücadeledir. Nefisle mücadele edebiliyorsak, işte cihat odur. 2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısı olacak. Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa bize zarar veriyorlar ve zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı atsınlar. Yanlışa tahammülümüz yok, 2019 bir kırılma noktası. Artık deniyor ya, parlamenter demokrasi, parlamenter demokraside seçim kazanmak bizim için leblebi çekirdekti.”