BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Fetullah Gülen'e 'densiz' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu, '15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir' diyen Fetullah Gülen'e 'densiz' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ elebaşısı Gülen'i lik kez bu kadar sert sözlerle hedef aldı. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "FETÖ terör örgütü" ifadesini kullandı.

Gülen'e "densiz" diye tepki gösteren CHP lideri, "Sen Balyoz Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüleri ortağınla birlikte temizlemedin mi biz bunları unuttuk mu sanıyorsun." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. İşte Kılıçaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Kemal Kılıçdaroğlu’na yalanlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Cumhuriyet gazetesi iddianamesini hazırlayan savcı da FETÖ'den yargılanan bir savcı” şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Bugün itibarıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında düzenlenen bir siyasi partinin grup toplantısında, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ / PKK / DHKP-C terör örgütlerine yardım suçundan yargılanması devam eden bir kısım Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri hakkındaki iddianamenin FETÖ üyeliğinden yargılanmakta olan bir Cumhuriyet Savcısı tarafından düzenlendiğine yönelik beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Söz konusu iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba tarafından düzenlenmiş olup, adı geçenler hakkında ne Cumhuriyet Başsavcılığımızca ne de HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca yürütülmekte olan hiçbir soruşturma ve inceleme bulunmamaktadır"

CUMHURİYET GAZETESİ YAZAR VE YÖNETİCİLERİNİN  YARGILANDIĞI DAVA

Dün 24 Temmuz'du. Basın bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 109. yılıydı. 109 yıl sonra Türkiye'de medya özgürlüğü yok. Aynı gün, İstanbul'da adliye sarayında Cumhuriyet gazetesinin davası görülüyor. Cumhuriyet'le yaşıt bir gazete. Şimdi bu gazetenin yazarlarını FETÖ ile ilişkili diye hapse atıyorsunuz. Aklın mantığın alacağı şey değil. Cumhuriyet iddianamasini hazırlayan savcı da FETÖ'den yargılanan birisi

LOZAN'DAN BU YANA İLK KEZ TÜRKİYE TOPRAK KAYBINA UĞRADI

Atatürk'a dil uzatanlarda vicdan varmı dır ahlak var mıdır? Lozan'ı küçümseyenlerde vicdan ahlak var mıdır? Son 15 yılda Lozan'dan bu yana ilk kez Türkiye toprak kaybına uğradı. 12 adayı Yunanlılara teslim ettin. Süleyman Şah türbesini kaçırdılar. Bulunduğu yer bize ait. Terör örgütlerinden bırakıp kaçıyorsun. Bir de kalkmış vatan millet diyorlar. Sen önce onun hesabını vereceksin. Hangi gerekçeyle kaçırdın koruyamadın onu.

TÜRKİYE AKP'DEN İBARET DEĞİLDİR

Dış politika ciddi iştir. İç politikaya malzeme edilmez. Türkiye'nin, 80 milyonun orta ses çıkarması gereken bir alandır. İç politikaya malzeme edersen duvara toslarsın. 15 yıl önce herkesle barışık olan bir Türkiye, herkesle düşman olan bir Türkiye sürecine evrildi. Buradan bütün AB'ye seslenmek isterim; Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir ve Türkiye Cumhuriyeti AKP'den ibaret değildir.

MESCİD-İ AKSA GERİLİMİ

Biz İsrail ve Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa'da ibadeti yasaklamasını asla ve asla kabul edemeyiz. Her hükümetin her inanca saygı göstermesi lazım. İsrail hükümeti Cenevre protokolünü ihlal etmemelidir. Bir sinagoga Türkiye'de, İstanbul'da saldırı düzenlemek insana saldırı düzenlemektir. Herkesin inancına saygı göstermek hepimizin ortak görevidir. Bir başka yerdeki olay dolayısıyla Türkiye'deki vatandaşlarımızı üzmek doğru değil. Kudüs hoşgörünün merkezi olmalıdır.

BİN DENSİZ KALKMIŞ

Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; 15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. Sen Balyoz Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüleri ortağınla birlikte temizlemedin mi biz bunları unuttuk mu sanıyorsun. Sen Balyoz savcınla aynı menzile yürürke biz adalet hak hukuk diye bağır mıyor muyduk? Binlerce insana kan kusturdunuz. Yine o dönemde biz mağdurlara sahip çıktık. AK Parti size devleti temsil etti. Savcınıza kurşun geçirmez araba tahsis etti. Sizi yere göğe koyamıyorlardı.

ONLAR SİZE HOCAEFENDİ DİYORLARDI

Her istediğinizi verdiler. 169 general verdiler, üniversiteler verdiler, rektörler verdiler, yüzlerce okul verdiler, yüzlerce dershane verdiler. Emniyet müdürleri verdiler, istihbaratçı sorunumuz var dediniz, istihbaratçılar verdiler, size banka kurdurdular, kurdeleleri kestiniz. Yüzlerce binlerce öğretmen verdiler. müsteşarlar verdiler ve siz daha da ileri gittiniz. Biz Türkiye'nin bütün sırlarınız istiyoruz, kozmik odayı istiyoruz dediniz, kozmik odayı da verdiler. Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek vatana ihanettir, ihanet edenler de iktidardadır. Utanmadan sıkılmadan, bu darbe girişimini Atatürkçüler yapmış diyorlar. Asıl sorunlu seninle birlikte sana devleti teslim edendir. Sana devleti teslim edenlerde er geç hesabını soracağız, kimse unutmasın. Demiştik ki bir ipte iki cambaz oynamaz, biri düştü, diğeri duruyor. O da hesabını verecek göreceksiniz.