BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan AGİT'e: Haddinizi bilin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de halka hitap etti. Erdoğan, 16 Nisan'da kabul edilen yeni sistemle milletin kazandığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistem için uyum yasalarının çıkarılacağını söyleyerek yeni sistemin kazanının millet olduğunu söyledi. AGİT'in 16 Nisan referandumuyla ilgili raporuna da tepki gösteren Erdoğan, siyasi içerikli raporları kabul etmeyeceklerini söyledi.

Erdoğan, dün Beştepe'de toplanan onbinlere konuştu. 16 Nisan'daki seçimlerle birlikte yeni anayasayla ilgili tartışmaların sona erdiğini söyleyerek, bugüne kadar nasıl hizmet edilmişse bundan sonra da kararlılıkla yollarına devam edeceklerini ifade etti. Erdoğan şöyle konuştu:

AGİT referandum sonuçları için ne dedi ki olay oldu!

"Her zaman ifade ettiğim gibi bizim için asıl olan milletin ne dediğidir. Milli iradenin ne yönde tezahür ettiğidir. 25 milyon 200 bine yakın vatandaşın tercihi ile anayasa değişikliği kabul edilmiştir. Dolayısıyla artık bu konuyla ilgili tüm tartışmalar bitmiştir. Türkiye tarihinin en büyük oy sayısıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile gelen yenilikler tüm milletimizin hizmetindedir.

"SEÇİM SONRASI BELİRSİZLİKLER GERİDE KALDI"

Anayasa değişikliği ile milletimiz yeni bir yönetim sistemine, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçme kararını vermiş oldu. Bundan rahatsız olanlar olacak. Onları biliyorsunuz zaten. Türkiye artık seçimlerden sonra yaşadığı belirsizlikleri geride bıraktı. Önümüzdeki ilk seçimlerden itibaren Kasım 2019, onun önünde Mart 2019 yerel seçimler. Artık karar milletin.

ABD'den bir garip referandum açıklaması

"İDAM BANA GELİRSE ONAYLARIM"

Kardeşlerim sizinle bu meydanda, Külliye'de 15 Temmuz sonrası hani o 29 geceniz var ya o son gece toplanmış ve konuşmuştuk. Sizler idam istemiştiniz. Ne dedim? İnşallah 16 Nisan'dan sonra bu karar önemli dedim. Bahçeli de Yıldırım da Kılıçdaroğlu da evet diyor. Parlamentodan geçti, benim önüme geldi ben bunu onaylarım. Olmadı, bir halk oylaması da onun için yaparız. Öyle mi? Şehitlerimizin katillerini bizim affetme yetkimiz yoktur. Karar mercii millettir. İnşallah bunu yapacağız. İşte bugün rahmetli Adnan Menderes'in kabrine gittik. Onlar bu ülkede ne yazık ki demokrasi diye diye idam edildiler. İşte 15 Temmuz aynı zamanda bu adımın da atıldığı gün olacak.

ERDOĞAN'DAN AGİT'E: HADDİNİZİ BİLİN

AGİT diye bir örgüt var Avrupa'da. Şimdi bunlar kendilerine göre bir rapor hazırlıyorlar, 'Türkiye'deki seçimler şöyle olmuş böyle olmuş.' Önce haddinizi bilin haddinizi. Sizin hazırlayacağınız o siyasi içerikli raporları, biz ne görürüz ne duyarız ne biliriz. Biz yolumuza devam ederiz.

"FIRAT KALKANI SON DEĞİL İLK OPERASYONDUR"

Suriye'de terör örgütlerine verdikleri destekle ülkemize karşı husumetlerini açıkça ilan etmekten çekinmeyenler şunu bilsinler, Türkiye ne pahasına olursa olsun, sınırlarının yanı başında bir terör örgütüne veya bir terör oluşumuna asla izin vermeyecektir. Bölgede paralı asker gibi kullandıkları teröristlerle Türkiye'yi dize getirebileceklerini sananlar yanıldıklarını çok yakında görecekler. Fırat Kalkanı bizim son değil, ilk operasyonumuzdur."

Erdoğan referandum sonrası Ankara'da böyle karşıladılar