BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,66
ALTIN 2.506,07
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan AB'ye Hollanda uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik uyguladığı yaptırımlarla ilgili sert konuştu. Erdoğan, Hollanda'nın bu terbiyesizliğin bedelini ödeyeceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'nın AB üyesi bir hukuk devleti gibi değil, bir muz cumhuriyeti gibi davrandığını söyledi. Erdoğan, "Hollanda bu terbiyesizliğin bedelini mutlaka ödeyecektir" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, dün Kocaeli'nde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrına tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

"Yani şu anda Hollanda'daki büyükelçilik de konsolosluk da bizim toprağımızdır. Düşünebiliyor musunuz? Kapıyı açmıyorlar. İçeriden konsolosu dışarı çıkartmıyorlar ve Bakanımızı oraya göndermiyorlar. Bunu yapan kim? Hollanda. Kim bu? Avrupa Birliği üyesi. Yahu senin her yerin Avrupa Birliği üyesi olsa ne yazar? Sen önce uluslararası hukuku öğren. Demokrasi nedir onu öğren. Yeri geldiği zaman Türkiye'ye demokrasi dersi vermek isteyenler önce bunu öğrenin, bunu.

"MUZ CUMHURİYETİ GİBİ DAVRANMIŞTIR"

Hollanda, Avrupa Birliği üyesi bir hukuk devleti gibi değil, bir muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Yıllarca Türkiye'ye insan hakları, hukuk, demokrasi nutukları çekenlerin kendilerinin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. 

"ATLARIYLA İTLERİYLE..."

Hollanda’da atlarıyla itleriyle saldırarak vatandaşlarımızı, gazetecileri darp etmişlerdir. Daha bedel ödemediler. Bunun hesabını verecekler. Gün ola harman ola, şu anda biz sabırlıyız. Sabırla bu işin üzerine giderek bunun hesabını soracağız. Avrupa'dan ses çıkmıyor, bunlar birbirini ısırmaz. Bu yapılan skandaldır. Kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Ama mızrak çuvala sığmaz. Hollanda bunun bedelini mutlaka ödeyecektir."