BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kurtulmuş Hollanda'ya tersinden anlattı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa'da 6 yıldır aşırı sağ partilerin oylarını artırdığını söyleyerek, Hollanda'nın aldığı kararlarda bu eğilimin etkili olduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa'ya seslenerek Türkiye'nin tüm yasakları aşarak yoluna devam edeceğini söyledi. Avrupa'da Tayyip Erdoğan düşmanlığının yapıldığını belirten Kurtulmuş, "Neyse ki millet artık bunları görüyor. Bizim de artık uzun uzun niye 'evet' denmesi gerektiğini anlatmamıza gerek kalmıyor" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, dün İstanbul'da düzenlenen "Ordulular Evet Diyor" etkinliğinde konuştu. Avrupa'nın hemen hemen her ülkesinde son 6 yaldır aşırı sağ, faşizmin yükseldiğini söyleyen Kurtulmuş, aşırı sağın oylarının arttığı Hollanda'da bu oyları kaptırmamak için ucuz bir yol denendiğini söyledi. Kurtulmuş şöyle konuştu:

"En büyük zararı aslında Hollandalılar dünkü kararlarıyla kendilerine verdiler. Niye? Çarşamba günü seçim var, aşırı sağcı biri oyları çok yükseldi aman ona oy kaptırmayalım diye en ucuz yol ne, yabancı düşmanlığı,Türkiye düşmanlığı, İslam düşmanlığı, Türkiye'nin ve mazlum milletlerin lideri olan Tayyip Erdoğan düşmanlığı yap. Neyse ki millet artık bunları görüyor. Bizim de artık uzun uzun niye 'evet' denmesi gerektiğini anlatmamıza gerek kalmıyor.

"SAKIN HA HİÇ BİR YERDE TOPLANTI YAPTIRMAYIN"

Düzünden anlatınca anlamıyorlar. Ben de şimdi tersinden şunu söylüyorum; Ey Hollandalılar, Almanlar, Fransızlar, Avusturyalılar, Türkiye'ye karşı bu tavrın içinde olacak kim varsa, sakın ha bizim arkadaşlarımıza hiç bir yerde toplantı yaptırmayın önlerini kesin. Vatandaşlarımızla görüşmelerini önlemeye çalışın. Şunu anlamıyorsunuz, biz vatandaşlarımızla salonlarda yüz yüze gelince konuşmuyoruz sadece biz milletimizle kalpten kalbe konuşuyor, gönülden gönüle konuşuyoruz."