BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.301,76
HABER /  DÜNYA

Terör örgütünden Menbiç'te özerklik ilanı

ABD'nin Fırat Kalkanı için etrafında set kurduğu Menbiç'te terör örgütü sözde sivil yönetim kurulduğunu ilan etti. Örgütün sözde sorumlusu ise haberi Rusya aracılığıyla duyurdu.

Abone ol

Terör örgütü PYD/PKK, Suriye'nin kuzeyindeki Menbiç ilçesinde sözde "sivil yönetim" kurduğunu ilan etti. Ewwas Eli'nin açıklaması ise Rus medyasında yer aldı.

Menbiç'teki gelişmeler ilk olarak, Suriye-Türkiye sınırındaki Kobani (Ayn el-Arab) ilçesinde terör örgütü PYD/PKK'nın sözde sorumlusu Ewwas Eli duyurdu. Eli, Menbiç'te örgütün "özerk yönetim kuracağını" ilan etti. Açıklama, örgütün sosyal medya hesaplarından yazılı olarak yapıldı.

AÇIKLAMADA NELER VAR?

Türkiye'ye yönelik karalayıcı konuşmaların yapıldığı toplantıda, ABD’ye teşekkür edildi.

ABD ile PYD/PKK, terör örgütü mensuplarının ilçedeki varlığını Türkiye'nin tepkileri nedeniyle "SDG" ve "Menbiç Askeri Meclisi" gibi isimler ardına saklamaya çalışıyor.

ABD BİRLİKLERİ SET OLUŞTURDU

Örgüte askeri yardımları devam eden ancak bunu inkar eden ABD'nin özel kuvvetleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Menbiç'e yönelmesinden endişe ederek ilçenin kuzeyinde set oluşturmuştu.

KORUMAYA ALINDI

ABD ile koordineli hareket eden Rusya da örgüt ve Beşşar Esad rejimine arabuluculuk yaparak, Menbiç'in batısındaki Fırat Kalkanı güçlerinin önününde rejim güçlerinin set kuracağını ilan etmişti.

Böylece Menbiç'teki terör örgütü varlığı, Fırat Kalkanı'na karşı ABD, Rusya ve Esad rejiminin korumasına alınmıştı.