BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.470,84
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan ABDye sert mesaj

Başbakan Erdoğan'a ABD F-16'ları tekrar Türkiye sınırını geçerse ne olur? diye soruldu. Yanıt çok net oldu..

Abone ol

Başbakan Erdoğan NTV’de Murat Akgün'ün konuğu oldu. İşte Başbakan Erdoğan'ın yanıtlarının başlıkları.

TEKRARI HALİNDE NE OLACAĞI BELLİDİR

Erdoğan'a gündemdeki en önemli sorulardan biri Türk sınırını geçen ABD uçakları oldu. Başbakanın cevabı ise çok net oldu:

"Nota bir ‘Tekrar etmesin’ uyarısıydı, bu uyarı kendilerine yapıldı. Tekrarı halinde ne olacağı da bellidir. Hava sahasının ihlali farklı bir olaydır, ancak olay farklı bir olaya dönüştürülürse, yapılacak olan bellidir”

OPERASYON KONUŞULMAZ YAPILIR

Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak’ta sınırötesi operasyon tartışmaları hakkında, “Bunlar konuşulmaz bunlar yapılır. Biz bunları Dışişleri ve askeri yetkililerle birlikte atılması gereken adımları sürekli görüşüyoruz. İş tavına geldiği anda kararı verilir, adımı atılır.


ŞEHİT CENAZELERİ

Erdoğan'a İzmir'de şehit cenazesi sırasındaki tepkiler soruldu. Başbakan bu tepkileri çirkin bulduğunu söyledi ve bundan bile siyasi rant elde edilmeye çalışılıyor dedi.

ABD'DEN İSTEDİĞİMİZ NET: PKK KAMPLARI DAĞITILSIN

“ABD tek taraflı operasyona karşıyız, dedi. ABD’den ne bekliyoruz” sorusuna Erdoğan, “ABD ve Irak’tan beklentimiz Kuzey Irak’taki terör kamplarını dağıtmasıdır. ABD’nin açıklamasından şunu da çıkarabiliriz. ‘Bunu beraber yapabiliriz’ diye anlamak da mümkün. Üçlü olarak da olabilir Irak’la. Koordinatörlük müessesisini bunun için kurduk. Onlarla sürekli olarak süreci kısaltmaları için görüşüyoruz” yanıtını verdi.

3 KASIMDAN DAHA GÜÇLÜYÜZ

Erdoğan, son gelişmelerin, yaptırdıkları anketlerde, 3 Kasım’dan çok daha büyük bir oy oranına ulaştıklarını söyledi.

HEDEF 2023'E DEK İKTİDARDA KALMAK

Erdoğan, 23 Temmuz sabahı 2’den fazla partinin barajı geçmesi durumunda, oluşturulacak koalisyonların Türkiye’yi zarara uğratacağını iddia ederken, AK Parti'nin hedefinin 2023'e kadar iktidarda kalmak olduğunu söyledi.

MUHALEFETİN UZLAŞMA ÖNERİSİ BLÖFTÜ

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin uzlaşma önersini blöf olarak değerlendirirken, samimiyetsizlikle suçladı.

Erdoğan, CHP madem demokrattı, neden milletvekillerini serbest bırakmadı derken, ‘Baykal’ın vekilleri serbest bırakması halinde Abdullah Gül’e CHP’den destek gelecekti’ dedi.

’ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KARARI YÜZ KARASIDIR’

“Biz Anayasa’ya uygun davrandık” diye konuşan Erdoğan “Anayasa Mahkemesi’nin kararı çok konuşulacak. 367 kararı çok konuşulacak. Anayasa Mahkemesi’nin kararı talihsizdir, yüz karasıdır. Açık ve net. Sayın Demirel’in, Sezer’in ve Özal’ın seçimleri ortada. Neredeydi o zaman bu yargı organları. Dayatmayla bu karar verilmiştir” dedi.