BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Abdullah Gül'ün KHK eleştirisine flaş cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'ün KHK ile ilgili yaptığı eleştiriler için ''Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda gidip Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz? Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızın bir kısmı da nasıl katılıyor, birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun.'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kastamonu il kongresinde konuştu. Abdullah Gül'ün KHK için 'Kaygı verici muğlaklığın giderilmesi gerek' yorumuna 'Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz' diyen Erdoğan'a 11.Cumhurbaşkanı, "Aslında ben o kararnameyi sahiplendim. Oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak benim sorumluluğum”' demişti. Eski dava arkadaşı Abdullah Gül için isim vermeden sert konuşan Erdoğan, ''Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızın bir kısmı da nasıl katılıyor, birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun.'' ifadelerini kullandı.

''AYNI DAVA ARKADAŞI DEĞİL MİYİZ'': ''Yayımlanan son KHK'da daha önceki ifadelerin aynısıyla düzenleme yapılmıştır.'' diyen Erdoğan, ''Darbe girişiminden yaklaşık iki hafta sonra çıkardığımız KHK'da kamu görevlilerinin aldığı kararlar ve eylemlerinin sorumluluk doğurmayacağı hükmünü getirmişiz. Üstelik bu kararname Meclis'te de görüşülerek yasalaşmıştı. Yani tüm vekillerin haberi var. Aynı hükümleri içeren düzenlemeye 15 Temmuz'da cesaretle darbecilere karşı koyan sivil vatandaşlar için de ihtiyaç duyulduğu görülmüştür. Büyük bir gürültü kopartıldı bana göre büyük bir gürültü değil. İçimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Üzüldük yapmamaları gerekirdi. Bu katılanların 16 Nisan'da da aynı kampanyaya katıldığını görüyoruz. 16 Nisan'da da bugün bu kampanyaya katılanlar o zaman 'evet' demediler 'hayır' dediler. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda gidip Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz? Ana muhalefetin Muğla milletvekili var ki ahlaksız terbiyesiz benim milletime saldırmıştır.'' dedi.

''YAZIKLAR OLSUN''

İsim vermeden Abdullah Gül'ü eleştiren Erdoğan, ''Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızın bir kısmı da nasıl katılıyor, birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun.'' ifadelerini kullandı.

''KÜÇÜK HESAPLARDAN UZAK DURALIM''

696 sayılı KHK'nın 121. maddesiyle ilgili tartışmalara açıklık getiren Erdoğan, ''Diyelim ki bu kararnamede özellikle geçen ifadenin sıkıntısı yeni anlaşıldı. Yapılacak iş gayet basittir, ilgili yerlere bu görüşler iletilir, konuşulur, tartışılır ve gereği yapılır. Doğrusu budur. Bunun yerine CHP'nin ve birtakım terör örgütlerinin sırf millete hakaret etmek için açtıkları bir yoldan gitmenin adı olsa olsa fırsatçılıktır. Kusura bakmayın kardeşim, istişarede illa 'Benim istediğim olmadı, onun için ben de desteklemiyorum' deme hakkın yok. Orada nihai karar verici bellidir. Nihai karar verici kararını verir, yola devam edilir. Ama bunların hepsi bir tarafa, bizim kuru inadımız söz konusu değildir. Bugüne kadar böyle yürüdük. Bizim tepkimiz, ülkemizin ve milletimizin bekasını temsil eden Rabiamıza yönelik saldırılara ve bunlara verilen sinsi destekleredir. Herkesi, Türkiye'nin içinden geçtiği dönemin nezaketine uygun hareket etmeye, küçük hesaplardan uzak durmaya davet ediyorum." dedi.

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ ?

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son çıkan KHK ile ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sitem dolu sözler gelmişti. Dün cuma namazı çıkışı konuşan Gül, Erdoğan'ın eleştirilerine "İleride durumdan vazife çıkartacak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Bunu oraya buraya çekmenin manası yok. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşma da tabi ki bir sorumluluk benim için. Bunu arkasında bir mesele aramanın da hiç anlamı olmadığı kanaatindeyim." şeklinde yanıt vermişti.

Abdullah Gül'den Erdoğan'ın KHK sitemine flaş cevap!

AK Parti'den Abdullah Gül ve Kılıçdaroğlu'na flaş yanıt

Erdoğan'dan Abdullah Gül'e KHK sitemi