BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'den Erdoğan'ın KHK sitemine flaş cevap!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KHK ile ilgili sitemine cevap verdi: “Aslında ben KHK'yı sahiplendim. Oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok..."

Abone ol

SİVİLLERE cezasızlık getiren 696 sayılı KHK ile ilgili "Kaygı verici muğlaklığın giderilmesi gerek" dediği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz” diye sitem ettiği Abdullah Gül'den cevap geldi. "Aslında ben o kararnameyi sahiplendim" diyen Gül, "Oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak benim sorumluluğum” ifadelerini kullandı.

O BOŞLUK İLERDE KULLANILABİLİR: Cuma namazı çıkışında konuşan Abdullah Gül, "Çok tartışıldı gördüğüm kadarıyla. Aslında o KHK'yı ben sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi niyetle yapmış bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. İleride durumdan vazife çıkaracak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. O yüzden ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir, diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamada bulundular" dedi.

BİR MESELE ARAMANIN DA ANLAMI YOK: 

"Bunu oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok" diyen Abdullah Gül, "Ben hayatını millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL NE DEMİŞTİ: Abdullah Gül, "696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum" dedi.

ERDOĞAN NE DİYE SİTEM EMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül’ün sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ile ilgili itirazı için “Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz” tepkisini göstermişti. Erdoğan, “Düzenleme son derece açıktır, kararlılıkla ve aynen devamından yanayız” diye konuşmuştu.

Asgari Geçim İndirimi - AGİ ne kadar oldu? Bugün açıklanıyor

Abdullah Gül cami çıkışında bazı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi...