BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a suikast girişimi davasında gerekçeli karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Marmaris'teki otelinde suikast girişimiyle ilgili davada gerekçeli karar açıklandı. Kararda sanıkların davayı sulandırmaya çalıştığı belirtildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimiyle ilgili davada gerekçeli karar, dava sonuçlandıktan 1,5 ay sonra açıklandı. Gerekçeli karar 2 bin 462 sayfa ve 14 ana bölümden oluşuyor.

Kararda sanıkların davayı sulandırmaya çalıştığı belirtildi, sanıkların FETÖ ile ilişkisinin olduğu delillerle ortaya kondu. Kararda ayrıca timin Cumhurbaşkanı'na suikast eyleminin tam anlamıyla gerçekleşmek üzere özellikle seçilerek bölgeye gönderildiği yer alıyor.

34 sanığa 'Cumhurbaşkanı'na suikast, kasten öldürme ve anayasal düzeni ortadan kaldırma' suçlarından 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan sanıklar arasında eski Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, FETÖ'nün 'Çiğli imamı' Zekeriya Kuzu ve suikast timinin koordinasyonunu sağlayan eski Binbaşı Şükrü Seymen de vardı.