BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.441,89
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a o mektup soruldu!

Başbakan Erdoğan, Japonya ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, 17 Aralık'taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasi görevden almalarla ilgili konuştu, hükümetin yeri geldiğinde atamalar yapabileceğini söyledi. Başbakan, Fethullah Gülen'in yazdığı mektupla ilgili olarakta kendisine gönderilmediğini anlattı.

Erdoğan Japonya ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan Japonya'ya yapacağı ziyaret sonrası 9 Ocak'ta Malezya'ya gidecek. İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;
 
- Devlet içindeki paralel yapıyı oluşturan 2000 kişinin olduğu söyleniyor. Bu süreçte hukuki bir işlem başlatılacak mı ?

hüseyi̇n-gülerce-operasyon-açiklamasi.jpgHüseyin Gülerce'den yeni operasyon olacak iddiası!

ZAMAN yazarı Hüseyin Gülerce'den herkesi zıplatan iddialar geldi. Gülerce'ye göre hükümet operasyona her an başlayabilir. Hatta bugün bile olabilir!. (TIKLA OKU)


 "Bu konuyla ilgili Burhan Bey'de daha sonra açıklama yaptı. Bülent Bey açıklama yaptı. Parti sözcümüz açıklama yaptı. Fakat bunların üzerinde bu kadar ısrarla durmanızın anlamı yok. Bakınız dün 50'ye yakın basın mensubuyla yaptığım toplantı var. O toplantıda buna benzer sorular geldi. Orada da söyledik. Bir defa böyle bir şey masamın üzerinde sümenimin altında benim zaten masamda sümende yok yani onu da söyleyeyim size. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Yani bugün devletin yüz binlerce personeli var. Yüzbinlerce personeli olan bir devlet ve bu devleti yöneten bu hükümet yeri geldiği zaman bir çok kişinin yerini değiştirebilir. Atamalar yapar. Yani bunun sayısı 2 bin kişi falan kim almış bu sayıyı nerden almış, nasıl bir sayı böyle bir şey söz konusu değil. Bunların hepsi uydurma ifadelerdir. Bunları süreli olarak gündem de tutmakla ülkeye bir fayda sağlayamazsınız, zarar sağlarsınız. Yalanlanmış olan bu tür ifadeler üzerinde de daha fazla durmanın gereği yok" dedi.
 
fethullah-gülen-mektubu.jpgFETHULLAH GÜLEN'İN MEKTUBU

Cemaatin yayın organı herkul.org, Başbakan Erdoğan'a Gülen'in gönderdiği mektubun içeriğine dair ilk kez bilgi verdi. İşte Gülen'in o mektubu tıklayın
- Balyoz ve Ergenekon'da yeniden bir yargılama konuşulmuştu.Bu konuda bir çalışma söz konusu mu?

 "Metin Bey ile yaptığımız görüşme gerçekten olumlu bir görüşme olarak sürdü. Ve kendileri taleplerini bize ilettikleri gibi hükümetimizin özellikle 3. döneme kadar yaptıkları bu çalışmadan memnuniyetlerini bir vatandaş olarak özellikle ifade ettiler. Talepler noktasında Ergenekon ve Balyoz bunlarla ilgili kanaatlerini ifade ettikten sonra dedik ki 'biz bununla ilgili konuya zaten yeniden yargılanma konusuna olumlu bakıyoruz. Ve bu konuyla ilgili  arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar.  Ve bu çalışmalarda bitmek üzere. Ben tekrar Adalet Bakanıma da kendi yanında da söyledim. Ve kendileriyle de irtibatlı olacaklar.  Bunları değerlendirecekler, konuşacaklar. Ve yeniden yargılanma noktasında da bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Yeter ki yasal altyapısı oluşturulsun. Hele hele muhalefetin de bu noktadaki  katkısı olur ve ya olmaz. Önemli değil. Olursa bunu Anayasal düzenlemeye kadar taşırız. Olmazsa yasal düzenleme olarak elimizden geleni yasalar çerçevesinde ne yapılabilecekse bunları yapmaya gayret ederiz' dedik"

erdoğan-dolmabahçe-örgüt.jpgİşte Erdoğanlı bomba örgüt şeması!

Operasyonu planlayanlar Başbakan Erdoğan'ın örgüt lideri olarak tanımlandığı bir şema bile hazırlamışlar! (TIKLA OKU)

Fetullah Gülen tarafından gönderilen uzlaşma mektubuna ilişkin soru üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bakın bu zaten malum vakfın sitesinde falan bir metin var. Mektup kime gönderilmiş bu da var. Cumhurbaşkanımıza gönderilmiş olan bir mektup. İmzanın sahibi de belli. Metnin içerisinde ne var ne yok bunlar da belli. Metnin içerisindeki değerlendirmeler şuanda açarsanız girerseniz o siteye onu orada A'dan Z'ye hepsini orada görürsünüz. Sorulan soru bunun üzerinedir. Verdiğim cevap bununla ilgilidir. Mektup benim şahsıma gelmemiştir. Mektup Cumhurbaşkanımıza gelmiştir. Ben dünkü konuşmamda da zaten bana mektup geldi demiyorum. Mektubun gelmesinden bahsediyorum. Ama bu mektubun içerisinde 'Sayın Başbakanında mektubu herhalde okuyacağı...' diye orada bir ifade geçiyor. Dolayısıyla Başbakan'da bu mektubu okumuştur. Ve içerde neler var neler yok biraz da siz zahmet edin siteyi girin o siteden o metnin içinde neler olup olmadığını göreceksiniz"

ali̇-bulaç-dolmabahçe-yazisi.jpgAli Bulaç dehşete düştü!

Ali Bulaç, Dolmabahçe toplantısı sonrası gazetecilerin soruları karşısında dehşete düştüğünü, içini sıkıntı bastığını yazdı. (TIKLA OKU)