BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Burhan Kuzu twitter'dan saydırdı

Üst üste gelen eleştirilere AK Partili Kuzu yine twitter üzerinden cevap verdi.

Abone ol
Kuzu'nun fişlemelerle ilgili tartışmalara neden olan twitlerine ilk olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tepki göstermiş daha sonra da Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dilini tutması tavsiyesinde bulunmuştu. İşte o eleştirilere cevap bugün yine twitter üzerinden geldi. 
 
T.B.M.M. Anayasa Komisyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili, Anayasa Hukukçusu Burhan Kuzu'nun Twitter hesabından  akşam 22.00 saatlerinden itibaren ilginç tweetler paylaşıldı. Burhan Kuzu adıyla ardarda gelen tweetler sırasıyla şöyle:

BİRİLERİ OTURDUKLARI YERDEN AHKAM KESİYOR
 
Bu sıkıntılı süreçte bir arkadaşın açıklamaları hakkında yorum yapmadan onunla ön görüşme yapmak uygun olsa gerektir" 
 
"Anayasa Hukuku profesörüyüm ne yaptığımı iyi bilirim;ömrüm haksızlık karşısında dik durmak oldu.Bunun bedelini meslek hayatımda ağır ödedim." 
 
"Ben hiçbir zaman şahsi hesap yapmadım;bunu yapsaydım bugün çok farklı yerlerde olurdum.Ülkeyi ve Başbakanı sıkıntıya sokacak tutumum olmadı." 
 
"Ben Ak Partinin kurucu üyesiyim.O gün Tayyip Beyin yanında yer almaktan korkup arabaya sonradan binenler şimdi ahkam kesiyorlar." 
 
"Birileri oturdukları yerden ahkam kesiyor.Durakta beklemeden hep giden arabaya binen bu tipler tescilli ve sicillidir.Vatadaş onları biliyor." 

CEMİL ÇİÇEK NE DEMİŞTİ?

Bir programa katılmak üzere geldiği Trabzon’da konuyla ilgili sorulara muhatap olan Çiçek’in hedefinde 2 bin kişilik istihbarat raporunun Başbakan’a sunulduğunu söyleyen Burhan Kuzu vardı. Çiçek, şöyle konuştu:

“Bir taraftan deniliyor ki; 2 bin kişi fişlenmiş. Peki nerden aldın da bunu, beyanat konusu yaptın? ‘Filanca gazeteden’ diyor. Bir başka bakan arkadaşımız ‘böyle bir olay yok’ diyor. Böyle bir olay yoksa 2-3 gündür niye meşgul ediyoruz? Böyle bir olay yoksa, teyit edilmeden niye beyanat konusu yapılıyor? Siyasetçinin en büyük enstrümanı dilidir. Başının belası da dilidir. Herkes dilini düzgün kullansın, başını belaya sokmasın.”