BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.432,79
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana maganda dedi

Seçim süreci yaklaştıkça hakaretlerin de dozu artıyor. ÇHP'li vekil Erdoğan'ı üniversite hocalarına şikayet etti.

Abone ol

CHP, cumhurbaşkanlığı seçim süreci yaklaştıkça eleştiri dozajını artırdı. CHP Adana Milletvekili Gaye Erbatur, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı hakaret dolu ifadelerle üniversite hocalarına şikâyet etti. Adana Milletvekili Erbatur, Çukurova Üniversitesi'ne gönderdiği mesajda Erdoğan'a 'maganda' dedi.

Erbatur, Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerine pazartesi günü 'İrticanın Portresi' başlıklı bir elektronik posta gönderdi. Mektup 'Cumhuriyet, Laiklik ve Atatürk Düşmanı Bir Magandanın Son 12 Yılda Söyledikleri' başlığını taşıyor.

Başbakan için 'maganda' ifadesini kullanan Erbatur, yıllardır medyada yer alan ithamları tekrarlıyor. Mektubun son bölümünde 28 Şubat sürecinde 'Ürperten İrtica Yemini' başlığı ile lanse edilen metne yer veriliyor. '1980'li yıllarda Tayyip Erdoğan'ın Atatürk ve Cumhuriyet Rejimine Karşı Etmiş Olduğu Yemin' diye gönderilen ifadelerin düzmece olduğu ispatlanmıştı. Metinde, "Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağım." gibi ifadeler bulunuyor.

28 Şubat sürecinde de ortaya atılan söz konusu yeminin, 1966'da İlhami Soysal tarafından Akşam gazetesi için Suriye'den ithal edildiği ortaya çıkmıştı.

Ömer Şahin-Zaman