BIST 10.260
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.388,31
HABER /  GÜNCEL

Erdoğana laf atınca TRT kırpıverdi

Başbakan, komşuya 10 bakanla çıkarma yaptı, basın toplantısında zor anlar yaşadı. Birand'ın Erdoğan'ı eleştiren sözleri ise kırpıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan, yanında 10 bakanla birlikte Yunanistan’a gitti kendine olan güveniyle Yunan medyasını şaşırttı! Basın toplantısında kendisini köşeye sıkıştırmaya çalışan Yunan gazeteciye "lafını esirgemeyen" Erdoğan, Kıbrıs'taki referandum sürecini de "ahlaksızlık" olarak değerlendirdi. Görüşmelerin tamamının canlı olarak yayınlandığı TRT'de söz sırası Mehmet Ali Birand'a geldiğinde işin rengi değişti!

Türkiye ile Yunanistan arasında tarihi günler yaşanıyor. Türkiye uzun bir aradan sonra ilk kez Yunanistan'a çıkarma yaptı ve 22 önemli anlaşmaya imza attı. Türkiye, komşuda tüm kartlarını açık oynarken bazı Yunan gazeteciler, Kıbrıs ve Ege konusunda Erdoğan'ı köşeye sıkıştırmaya çalıştı. Bir gazeteci, Türkiye'yi Kıbrıs'ta işgalci Ege'de ise tansiyonu artıran taraf ilan edince Erdoğan, "herşeyi açık konuşalım" diyerek Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandereu’ya Yunan jetlerinin neden Ege uçuşlarında neden bombalı eğitim yaptığını sordu.

TÜRK JETLERİ DEĞİL SİZİNKİLER BOMBALI

Bu konuda NATO'nun raporlarının incelenmesi halinde Türkiye'nin hava sahası ihlalinde bulunmadığını ve jetlerinde bomba taşımadığını söyleyen Erdoğan, Yunan jetlerinin neden böyle bir tavır takındığı sorusunun cevaplanması gerektiğini ifade etti. Erdoğan tüm korkulardan sıyrılarak birlikte Ege'yi barış denizi haline getirebiliriz diyerek Yunanlı gazeteciye iyi bir ders verdi.

BİRAND'IN SORUSU ERDOĞAN'I GERDİ

 Her iki lidere soru soracak iki Türk gazeteciden biri olan Mehmet Ali Birand'ın sözleri Erdoğan'ı gerdi. Birand, Türkiye'de Erdoğan'ın Türk medyasına sürekli kızdığını söyleyerek ilginç bir benzetme yaptı. Birand'ın canlı yayındaki bu sözleri TRT'nin de tepkisine neden olmuş olacak ki basın toplantısı bir tarafa Birand'ın sözleri bitmeden canlı yayın kesildi.

İşte TRT'de yaşanan o ilginç anlar ve Birand'ın şaşırtan eleştirisi;