BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.432,68
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a hakaret iddiasına son dakika tahliye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a son dakika hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan liseli çocuk tahliye edildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a son dakika hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan liseli çocuk tahliye edildi.

Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisinin avukatlarının karara itirazı sonucu 2. Sulh Ceza Mahkemesi, çocuğun tahliyesine karar verdi

Konya'da 3 gün önce 'Devrim şehidi' Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A, okulundan alınarak çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı...

erdogana-hakaret-gerekcesiyle-tutuklanan-liseliye-tahliye,fhjx0vtnak-yiph65jyf5q.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beykent Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Konya'da tutuklanan 16 yaşındaki liseli M.E.A. hakkında 'tutuksuz yargılanma' kararı çıkmasıyla ilgili soru yöneltilen Kılıçdaroğlu, "16 yaşında ki bir çocuğun bir dakika bile hapiste kalması doğru bir olay değil. Hatanın gecikmiş olarak düzeltilmesi güzel bir şey" dedi.

ANNE: ÇOK MUTLUYUM

Konya Adliyesi'nde bekleyen M.E.A'nın annesi Nazmiye G, kararı duyduğunda sevinç gözyaşları döktü. Kendisine destek için Adliyeye gelen CHP Konya Kadın Kolları üyelerine sarılan M.E.A'nın annesi, tahliye kararına ilişkin görüşleri sorulması üzerine; "Ne söyleyebilirim ki beklediğim oldu. Çok mutluyum" dedi.

Lise öğrencisi M.E.A'nın avukatı ve CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Barış İspir, "Tahliye kararı çıktı. Karar savcılığa ulaştı. Şu an infaz için, öğleden önce tahliyesi için uğraşıyoruz" dedi.