BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan öğrenci serbest

Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki liseli genç, yapılan itiraz sonucu tahliye edildi. M.E.A tutuksuz yargılanacak.

Abone ol

Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki liseli genç, yapılan itiraz sonucu tahliye edildi. Lise öğrencisi M.E.A tutuksuz yargılanacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Yargıya müdahale edemem ama çocukların tutuksuz yargılanması esastır" dediği yönünde bir takım .

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise M.E.A.'nın ile ilgili olarak dün yaptığı ilk açıklamada "Kim olursa olsun, cumhurbaşkanının makamına saygı göstermesi gerekir. Bu konu, hukuki bir konu" demişti.

CHP Gençlik Kolları'nın Konya'da düzenlediği Kubilay'ı anma töreninde basın açıklaması yapan M.E.A. önceki gün tutuklanmıştı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) M.E.A.'nın Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadesinde, "Benim herhangi bir partinin gençlik kollarına üyeliğim bulunmamaktadır...Hakaret etme kastım yoktur" dediğini aktarmıştı.

Konuşması kameraya kaydedildi

M.E.A.'nın açıklaması Konya İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi polislerince kamerayla kaydedilmişti.

Kaydı inceleyen Cumhuriyet Başsavcılığı, M.E.A. hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Önce M.E.A hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Ev adresinde bulunmayan lise öğrencisi okulunda gözaltına alınmıştı.

M.E.A. daha sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ardından da kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmıştı.