BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a devekuşu benzetmesiyle yanıt verdi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Suriye'nin kuzeyinde bir oluşuma kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki gelişmelere değindi.

Türkiye'nin, tarihinin en derin ve kapsamlı kuşatmasına doğru götürüldüğünü savunan Vural, AK Parti döneminde uygulanan dış politikanın ''Türkiye'yi nefessiz bıraktığını'' öne sürdü.

Bu dış politikanın ''Türkiye'yi bir Gayya Kuyusu içerisine çektiğini'' ileri süren Vural, ''Türk dış politikası, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini haleldar edecek bu gelişmeler karşısında öngörüsüz kalmıştır. Burnunun ucunu bile görememiştir'' dedi. Vural, şunları kaydetti:

''Suriye'de olan bitenleri görmemiş bir Başbakan... Hayret vericidir. Başbakan, 'Suriye Kürt konseyi nedir?' diyor. Suriye Kürt Konseyi, 10 Temmuz'da Erbil'de kurulmadı mı? Erbil anlaşması imzalandı.

Barzani'ye şimdi Dışişleri Bakanı'nı gönderiyor, 'ne oldu' diye? Günaydın. Adım adım, fiili olarak anlaşmayı uygulamaya koydular. Barzani'ye o zaman gerekli cevabın verilmesi gerekirdi.

Başbakan, 'Suriye'de kadastro çalışması yaptırmayız' diyor. Bırak kadastroyu, parsel çalışmaları başladı. Barzani'nin elinde adete oyuncak olunmuştur.''

''Kandil'e Türk bayrağını götürseydin, bugün Suriye'de bunu yapamazlardı'' diyen Vural, Türkiye'nin adım adım kuşatıldığını ve bu kuşatmanın Türkiye'yi yeni dayatmalara doğru götürdüğünü savundu. Vural, bu konuda Başbakan'ın ifadelerini taahhüt olarak aldıklarını ve Suriye'nin kuzeyinde bir oluşuma kesinlikle izin verilmesi gerektiğini söyledi.

KİM DEMİŞ HAYALİ DİYE!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ''bölgemizdeki sınırlar hayalidir'' dediğini hatırlatan Vural, ''Sayın Başbakan haritalar mı hayali, sınırlar mı hayali? Biz bu sınırları kanla, milli mücadeleyle çizdik'' dedi.

Türkiye'nin, akıbeti meçhul olmayan bir sürece doğru sürüklenmek istendiğini belirten Vural, ''Dışişleri Bakanı, Suriye'den kaçan bir generalle gülücükler dağıtarak, poz veriyor. Ben bir devletim. Yemek nerede yiyeceksen, kapalı yerde ye. Ama bu devletin, milletin bir onuru var. Muhatabına bakın'' diye konuştu.

Vural, ''Kandil'i bitirmiştik, 'bir Kandil yetmez' dediler, ikinci Kandili getirdiler Suriye'ye. PKK'yı bitirmiştik, PKK'yı canlandırdılar, ikincisini Suriye'ye getirdiler. Özerk bölge yoktu, özerk bölgeyi devlet statüsüne getirdiler, bir de Suriye'ye getirdiler. Kuzey Irak vardı bir tane, ikinci olarak Kuzey Suriye'yi getirdiler. Bunlar hayaldi, hepsi AKP sayesinde gerçek oldu'' dedi.

BAŞBAKAN DEVEKUŞU GİBİ KAFASINI GÖMÜYOR!

Bir gazetecinin, ''Danıştay Başkanı hakkındaki iddialarla ilgili Başbakan, 'bunlar komik iddialar' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Vural, ''Başbakan deve kuşu gibi kafasını kuma gömünce görmüyor. Danıştay Başkanı'nın bir yargı süreci içerisinde ortaya çıkan bu deliller karşısında açıklamaları yeterince tatmin edici değil. Açıklamalar, bu konunun şüphelerini ortadan kaldırmamıştır. Daha net bir açıklama ihtiyacı var. Kimsenin de bunu geçiştirmeye hakkı yoktur'' karşılığını verdi.

Yeni anayasada vatandaşlık tanımı ile ilgili tartışmaların sorulması üzerine Vural, bu konuda geniş bir değerlendirmeyi Pazartesi günü yapacağını kaydetti.

Vural, ''Hangi etnik gruba mensup olursa olsun, bu milletin adı Türk milletidir. Türk milli kimliği bir milli kimliktir. Bunu tarih, millet böyle yazmıştır. Bunlar mücevher taşa yazılmıştır. Tarihimizin, milli mücadelemizin ve milletimizin koyduğu milli kimliği, hiç kimse yok sayamaz'' diye konuştu.