BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  GÜNCEL

İspanya'da işsiz sayısı yeni rekor kırdı

İspanya'da 5,7 milyon İspanyolun işsiz olduğu açıklandı. Bu aşağı yukarı her dört kişiden birinin iş aradığı anlamına geliyor.

Abone ol

İspanya'da 5,7 milyon İspanyolun işsiz olduğu açıklandı. Bu aşağı yukarı her dört kişiden birinin iş aradığı anlamına geliyor.

İspanya'da işsizlik oranı Nisan ayından Haziran'a kadarki üç aylık sürede % 24,6 oranında arttı. Bir önceki çeyrekte işsizliğin artış oranı % 24,4 idi.

Bu arada İspanya'nın üçüncü büyük bankası CaixaBank net kârında yüzde 80 düşüş olduğunu açıkladı. Banka, Ocak-Haziran ayları arasında net kârının 166 milyon euroya düştüğünü kaydetti.

CaixaBank, hükümetin Mayıs ayında getirdiği değişiklikler çerçevesinde, emlak varlığı için teminat olarak 166 milyon euro ayırdı.

Dün de İspanya'nın en büyük bankası Santander aynı dönemde kâr düzeyinin yarıya indiğini açıklamıştı.

İspanya hükümeti önemli bir darboğaz yaşıyor ve ekonomi uzmanları, yakın bir gelecekte de pek bir gelişme işareti görmüyor.

Capital Economics'ten Ben May, "İşler daha da kötüleşecek. Ekonominin yakında büyümesi beklenmediğinden ve zaten bir darboğaz yaşandığından İspanya herhalde daha derin bir gerilemeye girecek." dedi.

Bugün Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçen ayki AB zirvesinde üzerinde anlaşma sağlandığı üzere euroyu destekleme planının hızla nasıl uygulanabileceğini ele alacaklar.

Fransız Le Monde gazetesinde çıkan bir haberde, Euro bölgesi hükümetlerinin ve Avrupa Merkez Bankası'nın İspanya ve İtalya'nın borçlanma faizlerini kısmak için önlem almaya hazırlandıkları bildirildi.