BIST 10.197
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.394,14
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana ağır suçlama

CHP lideri Baykal Türkiye'nin ağzı bozuk bir başbakana sahip olduğunu iddia etti

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Bugüne kadar bu kadar ağzı bozuk bir Başbakan Türkiye'ye gelmemiştir'' dedi.

Partisince Bursa Fomara Meydanı'nda düzenlenen mitinge yaklaşık 1.5 saat gecikmeyle katılan ve 2 saate yakın konuşan Baykal, alandakilere sorduğu ''nasılsınız, haliniz keyfiniz, kazancınız yerinde mi, çiftçi kazanıyor mu, esnaf dükkanının kirasını ödeyebiliyor mu?'' gibi çok sayıda soruya ''hayır'' yanıtını alınca, Türk halkının, esnafın, işçinin, emeklinin hayatından memnun olmazken, Ankara'da devleti yönetenlerin ''Türkiye uçuyor'' demelerine bir anlam veremediğini kaydetti.

Baykal, Türkiye'de tabanın kaybettiğini, yolunu bulanların, AK Parti'ye sırtını dayayanların, ihalelerde parayı bulanların servetine servet kattığını öne sürdü.

Namussuz politikacılar var

Türkiye'de yolsuzlukların had safhada olduğunu, bunların başında da ''haramzade bir iş adamı, ona destek veren, gözünün para hırsız bürümüş bir bürokrat ve namussuz politikacıdan oluşan şeytan üçgeni bulunduğunu'' öne süren Deniz Baykal, yolsuzlukların belinin ''siyasetçinin dokunulmazlığını kaldırarak kırılabileceğini vurguladı.

TBMM'de yolsuzlukla ilgili 266 dosya bulunduğunu, iktidara gelmeleri halinde bu dosyalarla ilgili tüm milletvekillerinin dokunulmazlığına kaldıracaklarının ifade eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bu konuda milletvekili adaylarından taahhüt aldıklarını söyledi. Baykal, ''Başbakan istemiyormuş, 'dokunulmazlıklar kalmasın' diyormuş. Eğer Başbakan isterse millete gidelim soralım, dokunulmazlıklar kalksın mı, kalkmasın mı?''

CHP'nin Bursa mitingine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de katıldı.