BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın yaptığı tehdit!

DP lideri Mehmet Ağar, terör sorununu sadece kendisinin çözeceğini iddia etti

Abone ol

Ntv'de yayınlanan 'Seçim 2007 Liderler' isimli programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, daha önce söylediği 'Düzovada siyaset yapsınlar" sözünü yineledi.

Ağar, Türkiye'nin 1999 yılında bölücübaşının teslim edilmesinden sonra terörün tamamen bitirilmesi gerektiğini bu fırsatın kaçtığını iddia etti. DP lideri Ağar, terörü sadece kendisini bitirebileceğini belirterek "Devlet bir eliyle terörün yaşandığı yerde oranın refahını sağlamalı halkıyla kucaklaşmalı diiğer eliyle bütünlüğüne gelen saldırıları önlemeli" dedi.

Hükümet kavrayamadı

Hükümet'in Türkiye'nin meselelerini kavrayamadığını ileri süren Ağar, ''Elin işte gözün oynaşta olunca olmuyor. Aklın fikrin işte olacak, bunlar yüreklerinin yetmediği her konuda uzak ara kaçmaktadırlar'' dedi.

Başbakan tehdit ediyor

Ağar Başbakan Erdoğan'ın "İktidar olamazsak siyassetten çekilirim" sözlerinin bir tehdit olduğunu öne sürerek "Halkı tehdit ederek mi oy alacaksın" dedi.

Baykal da haksız Erdoğan da

Ağar "Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti kendi seçtiği bir adayın seçilmesi için bize dayatma yapmak istedi. Bu dayatmayı kabullenmemiz mümkün değildi. Ancak cumhurbaşkanlığı seçimini mahkemeye götürerek CHP de yanlış yaptı. Milletin oy verdiği bir kişiyi demokrasi dışı yollarla engellemek te bize göre doğru değil" dedi.

Başörtüsü

Başörtüsü konusuna da değinen Ağar, cumhuriyetin çok iyi bir değer olduğunu, başörtülü başörtüsüz herkesi aynı sırada, yan yana okutabileceğini söyledi. Ağar, Hükümet'in ''mağduriyet masalları'' anlattığını savunarak, ''Türkiye'deki her şeyden istifade ediyorsunuz. Seçime giderken mağduriyet masalının arkasına saklanıyorsunuz'' görüşünü dile getirdi.