BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Erdoğan Zaman yazarını yaralamış

Yazar Hüseyin Gülerce, dershane konusunda geri adım atmayan Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı.

Abone ol

Cemaat ile iktidar arasındaki gerilim onarılamayacak boyutlarda. Erdoğan'ın dershaneler konusunda gemileri yakması, Zaman yazarlarını iyice kızdırdı.

Zaman gazetesi yazarı Gülerce, dershaneler konusunda Başbakan Erdoğan'ı "dediğim dedik" tavrı içinde olmakla eleştirdi. 

Yazar, iktidar-cemaat geriliminde gelinen son noktayı "Böylesine savrulmayacaktık. Mütedeyyin kitle böylesine birbirine düşmeyecekti." sözleriyle açıklıyor.

"Şaşırdım, üzüldüm, yaralandım..." başlıklı bir yazı kaleme alan Gülerce'ye göre, Başbakan Erdoğan yanlış bilgilendiriliyor.

"Aylardır, kapısında randevu bekleyenlere çok değil iki saatini ayırsaydı, öyle bir konuşma yapmazdı." diyen Gülerce, dershane düzenlemesiyle ilgili yanlış gördüğü detayları köşesinde yazdı.

Erdoğan'ın kara kampanya yürütmekle suçladığı cemaate yönelik kırgınlığını dile getirdiği konuşmaya değinen yazar, gönül köprülerinin yıkıldığını söyLüyor. Erdoğan'a karşı cemaatte var olan sevginin kaybolduğunu iddia eden Gülerce, yazısını böyle tamamlıyor:

TEK ADAM ÜSLUBU

"Sayın Başbakan’ın açıklamaları gönlümü yaraladı. Bakanlar Kurulu kararını yok sayan, oralı bile olmayan bu tek adam üslubu, dediğim dedik tavrı, beni yıllar öncesinin o insanı mahcup eden Recep Tayyip Erdoğan tevazuuna götürdü. Gönülden muhabbet duyulan bir insandı. Şimdi onu sevmemesi mümkün olmayan insanların, gönül köprülerindeki yıkımları görünce üzülüyorum. Böyle olmamalıydı diyorum.

Böylesine savrulmayacaktık. Mütedeyyin kitle böylesine birbirine düşmeyecekti. Türkiye, istikrar içinde kalkınır, demokratikleşme heyecanı ve iradesi devam ederken bize ne oldu Allah’ım?

HERKES İMTİHANDAN GEÇİYOR

Herkes imtihandan geçiyor. Bizi ancak mümin tavırlarımız, mümin duruşumuz, muhabbetimiz, hoşgörümüz, tevazuumuz ve üslubumuz sahil-i selamete çıkarabilir. Birilerine değil, başta kendim, herkese söylüyorum…"

Hüseyin Gülerce tüm yazıları