BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yol haritasını çiziyor

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin milletvekilleri ile yaptığı görüşmenin ayrıntısı sorularına cevap verdi.

Abone ol Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis'te verdiği resepsiyona katıldı.

Resepsiyona katılan davetlilerle sohbet eden Başbakan Erdoğan, bir süre Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt ile sohbet etti.

TAMAMINI DİNLEYECEĞİZ

Başbakan Erdoğan, resepsiyondan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmesine ve bu görüşmelerde hangi kararların alındığının'' sorulması üzerine, Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

''Milletvekili arkadaşlarımın hepsini dinliyorum şu anda. Dün akşam 48 arkadaşımla dertleştik. Ama bizim grup 339 kişi. Hepsinin kanaatini alacağız. Bu kanaatleri aldıktan sonra değerlendirmeyi MYK'daki arkadaşlarımla birlikte yapacağız. Ona göre de yol haritamızı belirleyeceğiz.''

Bir gazetecinin, ''Yol haritanız nedir?'' sözleri üzerine de Erdoğan, ''Görüşmeleri yapmadan böyle bir şeyi açıklamak doğru olmaz. O zaman arkadaşlarımla yapacağım toplantının anlamı ortadan kalkar'' dedi.

''Milletvekillerinin taleplerinin hangi yönde olduğu'' sorusuna da Başbakan Erdoğan, ''Arkadaşlar 48 ile olmaz. Tamamını dinlememiz gerekir. Niyetim, önümüzdeki hafta sonuna kadar bitirmek. Belki biraz daha sarkabilir'' diye konuştu.