BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan ve Davutoğlu kan ter içinde kaldı - AK Parti kongresi

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde Ahmet Davutoğlu, 1382 delegenin oyuyla AK Parti'nin yeni genel başkanı oldu. Kongre Erdoğan ile Davutoğlu'nu fena terletti.

Abone ol

Türkiye bugün AK Parti'deki yeni dönemin başlangıcına şahitlik etti. AK Parti'nin 1. Olağanüstü kongresine tek aday olarak giden Ahmet Davutoğlu, yeni genel başkan seçildi.

Ahmet Davutoğlu, bin 388 delegeden bin 1382'sinin oyunu aldı. 6 oy geçersiz sayıldı.

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ'NDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün Genel Başkanlık görevini, Ak Parti Merkez Yönetim Kurulu'nun bir sonraki Genel Başkan olarak belirlediği Ahmet Davutoğlu'na devretti.

ahmet-davutoğlu-ak-parti̇-genel-başkani-oldu.jpgAK Parti'de Ahmet Davutoğlu dönemi başladı. Ahmet Davutoğlu bin 382 delegenin oylarıyla AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı seçildi. Davutoğlu ve eşi oylama sonuçlarının açıklanması sonrası delegeleri selamlayıp, kırmızı gül dağıttı.

KAN TER İÇİNDE KALDI

AK Parti kongresi Erdoğan ve Davutoğlu başta olmak üzere herkesi buram buram terletti. Ağustos sıcağına klimasızlık eklenince mendiller yetişmez oldu. Recep Tayyip Erdoğan bir ara kan ter içinde bulduğu mendille bu şekilde kendini rahatlatmaya çalıştı.

25706421.jpg

DAVUTOĞLU DA TER DÖKTÜ

Sıcak hava Erdoğan'ı protokolde izleyen Ahmet Davutoğlu ile eşine de zor anlar yaşattı. Protokelde eşinin konuşmasını dinleyen Emine Erdoğan ise yanında getirdiği yelpazeyle serinlemeye çalıştı.

25705927.jpgMedya mensuplarının 'bir kova buz' esprilerine sebep olan aşırı sıcak müstakbel Başbakanı da böyle ter içinde bıraktı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN VEDA KONUŞMASI (TAM METİN - TIKLAYIN)

AK Parti kongresinde sonuç baştan belliydi. Ancak Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu partiye vereceği veda mesajı ve elbette müstakbel başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yol haritasının işaretlerini taşıyacak konuşması merak ediliyordu.

AHMET DAVUTOĞLU'NUN MERAK EDİLEN KONUŞMASI (TAM METİN-TIKLA)

SARE DAVUTOĞLU'NUN ELİ (TIKLAYIN)

AK Parti Kongresinde gözler ise First Leydilerdeydi. Emine Erdoğan ile Sare Davutoğlu kongreye beyaz renkli kıyafetlerle katıldılar. Yeni First Leydi Sare Davutoğlu eşi Ahmet Davutoğlu'nun politik hayatında hep geri planda kalmayı seçmişti. Bu kongrede ilk kez göz önünde bir sınav verdi.

sare-ve-ahmet-davutoğlu.jpg


Ankara Arena'daki AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde yaşanan gelişmeleri canlı yayınla aktardık. Gün boyu neler olduğunu saat saat okuyabilirsiniz.

DAVUTOĞLU RESMEN GENEL BAŞKANI

AK Parti'de Ahmet Davutoğlu dönemi başladı. Ahmet Davutoğlu bin 382 delegenin oylarıyla AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı seçildi. Davutoğlu ve eşi oylama sonuçlarının açıklanması sonrası delegeleri selamlayıp, kırmızı gül dağıttı.

SANDIKLAR KAPANDI

Bin 245 AK Parti delegesi 15 sandıkta yeni genel başkan için oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17.20 itibariyle sona erdi, oyların sayımına geçildi.

DELEGELER OY KULLANIYOR

Bin 245 delegenin tam oyuyla AK Parti Genel Başkanlığı'na aday gösterilen Ahmet Davutoğlu için delegelerin oy verme işlemi sürüyor.

13.35- AK Parti Kongresi'ne katılan yabancı konukların isimleri okunuyor.

ERDOĞAN DELEGELERE SON KEZ SESLENİYOR

Erdoğan, AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde delegelere sesleniyor. Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olarak son kez konuşuyor.

recep-tayyip-erdoğan-ak-parti-son-kongresi.jpg

ERDOĞAN'IN ÖZGEÇMİŞİ ALKIŞLARLA İZLENİYOR

Kongre heyetinin kurulması sonrası AK Parti Kongresi'nde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat hikayesini anlatan sinevizyon gösterisine geçildi. Salondaki delegeler Erdoğan'ın özgeçmişini alkışlarla izliyor

a.20140827111649.jpg

ERDOĞAN TÜM NOTLARI TOPLADI

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan kongre salonunda katılımcıları selamlarken delegelerden kendilerine notlar iletildi. Erdoğan çifti de tüm notları aldı.

AK PARTİ KONGRESİ BAŞLADI

10.45: AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu kongrenin açılış konuşmasını yapıyor. Soylu kongreye 1245 delegenin katıldığını ve kongre toplantısı için yeter sayısının çok üstünde bir katılımın olduğunu ilan etti.

AK PARTİ KONGRE PROGRAMI

Erdoğan'ın siyasi yolculuğunu anlatan belgesel filmin gösterileceği kongrede, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan konuşma yapacak. Kongreye katılan konukların takdim edilmesinin ardından, AK Parti'nin siyasi yolculuğunu anlatan bir başka belgesel filmin gösterimi daha yapılacak.

Kongre, genel başkan adayı Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yabancı konuklar için düzenlenen resepsiyonla devam edecek.

Seçimin sonuçlandırılması ve divan tarafından seçim sonuçlarının ilan edilmesini takiben genel başkanın teşekkür konuşması ile sürecek olan kongre, divan başkanının kongreyi kapatmasıyla son bulacak.

ERDOĞAN VE EŞİ EMİNE ERDOĞAN KONGRE SALONUNDA

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte kongrenin yapıldığı Ankara Arena'ya giriş yaptı.

cumhurbaşkani-recep-tayyip-erdoğan-ile-emine-erdoğan-ak-parti-kongresinin-yapildiği-ankara-arenaya-geldi.jpg

Erdoğan ve eşi önce Ahmet-Sare Davutoğlu çiftiyle selamlaştı ardından da salondakileri selamlayıp kırmızı karanfiller hediye etti.

a.20140827103505.jpg

ERDOĞAN KONGRE SALONU DIŞINDA KONUŞUYOR

AK Parti Kongresi'ne katılmak için Ankara Arena'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile kalabalığı selamladı.

Ankara Arena dışındaki kalabalığa konuşma yapan Erdoğan, "Bu bir misyon değişikliği, bir bitiş değildir. Bir Fatiha, yeni bir açılış, yeni bir milattır" mesajı verdi.

YENİ KABİNE CUMA GÜNÜ

Erdoğan konuşmasında yeni kabinenin cuma günü kurulmuş olacağını da açıkladı.

erdoğan-ak-parti-kongresine-geldi.jpg

AHMET DAVUTOĞLU VE EŞİ SARE DAVUTOĞLU SALONA GELDİ

AK Parti'nin yeni Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu kongrenin yapılacağı Ankara Arena'ya geldi. Salondaki delegeleri selamlayan Davutoğlu çifti daha sonra salondaki yerlerini aldı.

ak-parti-yeni-genel-başkani-ahmet-davutoğlu-ak-parti-kongresine-eşi-sare-davutoğluyla-geldi.jpg

ahmet-davutoğlu-ile-eşi-sare-davutoğlu-ak-parti-kongresinin-yapildiği-ankara-arenaya-geldi.jpg

AHMET DAVUTOĞLU EVİNDEN ÇIKTI

09.40- AK Parti'nin yeni Genel Başkan Adayı Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ve çocuklarıyla birlikte konutundan ayrılıp, kongrenin yapılacağı Ankara Arena'ya doğru yola çıktı.

ak-parti-yeni-genel-başkani-ahmet-davutoğlu-konutundan-ayrilip-ak-parti-kongresine-giderken.jpg

BİNLERCE KİŞİ ŞARKI SÖYLÜYOR

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve sunucunun anonslarıyla koordineli şekilde tezahüratlarda bulundu.

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer alıyor.

AHMET DAVUTOĞLU KİMDİR? DAVUTOĞLU'NUN HAYATININ KÖŞE TAŞLARI

HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE

AK Parti olağanüstü Kongresi'nin hakim rengi turkuaz. "Hep birlikte yeni Türkiye" sloganıyla düzenlenen Kongre'de Ankara Arena turkuaz renk hakimiyetiyle düzenlenmiş durumda.

Daha kongre resmen başlamadan, sabah erken saatlerden itibaren AK Partililer Kongre salonunu doldurdu. Kongre'nin resmi açılışı yapılmadan tribünler tamamen doluydu.

ak-parti-kongresi-ankara-arena-hinca-hinç-doldu.jpg

AK Parti Kongresi'ne katılmak için gelen delegeler Ankara Arena'yı hınca hınç doldurdu.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN DEV FOTOĞRAFLARI

Kongre salonu süslemesinde, Erdoğan'ın yanısıra bugünkü Kongre'de Genel Başkan seçilmesi beklenen Ahmet Davutoğlu'nun da dev fotoğrafları yer aldı.

Kongre salonunun en görünen yerlerinden birinde de, Davutoğlu ve Erdoğan'ın birlikte olduğu, üzerinde "yolunuz yolumuz" yazılı olan afiş yer aldı.

CEMAAT MEDYASINA AKREDİTASYON YOK

Kongre'yi izleyecek gazeteciler için de özel basın kartları bastırıldı. AK Parti yönetimi, olağanüstü kongre için basına akreditasyon uygulaması da yaptı. Olağanüstü Kongre için Zaman, Cihan Haber Ajansı, Bugün, Kanaltürk, Yurt, Evrensel, Birgün ve Sözcü'ye akreditasyon verilmedi. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar oluşturuldu.

ak-parti-kongresi-ankara-arena-giriş.jpg

Salona giremeyen partililer dışarıda izdiham oluşturdu. Dışarıda kalanların kongreyi izlemesi için çadırlar kuruldu.