BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan emanetçi açıklaması

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, Ahmet Davutoğlu için yapılan 'emanetci' yakıştırmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Şunu açıkça ifade ediyorum. Bu bizim değerlerimizde yok, bizim kültürümüzde yok. Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir" ifadelerini kullandı.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı. Veda konuşması yapan Erdoğan, Davutoğlu ile ilgili yapılan emanetçi nitelemesine tepki gösterdi. Erdoğan, kongrede tartışmayla ilgili şunları söyledi:

AK PARTİ KONGRESİNDEN EN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR TIKLA

aa_picture_20140827_3136175_web-(1).jpg 

AK PARTİ TEK ADAM PARTİSİ OLMADI

"Şunu ifade ediyorum. Bir çok gazeteler yazıyor çiziyor. Bu bizim değerlerimizde kültürümüzde yok. Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. AK Parti bir tek adam partisi olmadı ve olmayacak. Kurulduğu günden itibaren, AK Parti istişareyle ortak akılla kararlar alan bir parti oldu. Başarıda başarısızlık da tek tek isimlere değil kadroya yazılacaktır. Biz ilkelerin partisiyiz. İstisnasız, her birinizin bu partinin genel başkanına ve başbakanına yardımcı olacağınızı biliyorum.

Yeni genel başkanımızdan, teşkilatımızın da Türkiye’den beklentileri var. Teşkilatı derhal kucaklayacak, yarından itibaren ilk hedef 2015 seçimleri. İkinci hedef 2019 seçimleri. Üçüncü hedef 2023 seçimleri. Ve böylece 2023 hedefimizi inşallah yakalayacağız. 2015 seçimleri bizim için önemli. Yeni bir anayasayı yapacak çoğunluk 2015 seçimlerinde hedef olmalı. Ekonomide güven devam edecek. Aktif barışçı dış politikamız devam edecek. Paralel yapıyla mücadele devam edecek."