BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tiyatro tartışmasını bitirdi!

Başbakan Erdoğan, tiyatro tartışmalarına son noktayı koydu, özelleştirmelerden geri adım atmayacaklarını söyledi.

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, okullardaki süt dağıtımıyla ilgili ölüm ya da bir zehirlenmenin söz konusu olmadığını belirterek, konunun araştırılması için talimat verdiğini söyledi. Tiyatrolar konusundaki tartışmalara da değinen Erdoğan, dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde bu işlerle devletin uğraşmadığını söyleyerek özelleştirme konusunda bakanlığı raporunu beklediklerini ifade etti.

Erdoğan, Gaziantep'ten Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya hareketinden önce havaalanında düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Erdoğan, Gürsel Tekin'in ''Yeni CHP'' açıklamasını değerlendirirken, ''Bunu CHP'nin kendi iç sorunu olarak telakki ediyorum. Kendi iç sorunu üzerinde de yorum yapmayı doğru bulmuyorum'' dedi.

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞ

Erdoğan, ''Okul sütü programı'' konusunda son bilgilerin sorulması üzerine, süt konusunda 2 hedef belirleyerek adım attıklarını söyledi. Bunlardan ilkinin, süt üreticilerinin sömürülmesine imkan vermemek olduğunu, diğer hedefin de çocuklara sütle bir artı değer besi imkanı sağlamak olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Çok garip bir dünyada yaşıyoruz. Bilim adamları bakıyorsunuz çoğu zaman sütle beslenmeyi tavsiye ederler. Böyle bir olayda, yaklaşık 7 milyon civarında süt dağıtıyorsunuz ve bunun içinde de görüldüğü gibi nihai neticede hamdolsun bir ölüm söz konusu değil, zehirlenme de söz konusu değil. Bir alerjik olay olduğu tespiti var. Fakat buna rağmen arkadaşlarıma verdiğim talimatla, şimdi onlar bilimsel bir incelemeyi de bu arada yapıyorlar. Öyle zannediyorum ki yarın ya da öbür gün bu konuyla ilgili bilimsel araştırmanın sonucunu açıklayacaklar. Bu açıklandıktan sonra da bu konuya yönelik biz kesin kararımızı veririz, yolumuza devam ederiz ama ben şahsen bu yoldan dönmeyi düşünmüyorum.

TİYATROLAR MUTLAKA ÖZELLEŞECEK!

Başbakan Erdoğan, tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili bir soruya karşılık da konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda özellikle ''özel'', ''özerk'' ve ''özgür'' kelimeleri üzerinde durulmasını istedi.

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde artık devletin bu işi kendi eliyle yürütmediğini kaydeden Erdoğan, ''Destek veriyor ama kendi eliyle yürütmüyor. Çekilmişler'' dedi.
Avrupa ülkelerinin de hemen hemen tamamında bu işin özerk olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Sadece Fransa bu işte biraz daha tutucu, onlar kurtulamamış. Ama belli şeylerde yine bizim gibi yürütmüyor işi. Daha orada da rahat bir zeminde bu iş çalışıyor'' diye konuştu.

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı çalışmanın önümüzdeki Bakanlar Kurulu toplantısına yetişebileceğini, kendisinin de bir çalışma yaptırdığını belirterek, şöyle devam etti:

''O çalışma da gelecek. Ondan sonra nihai kararımızı veririz. Buradan geri dönüş yok, yalnız onu söyleyeyim. Artık devletin maaş vermek suretiyle böyle bir işi yürütme, sürdürme diye bir şey yok. Nasıl biz özelleştirmeyle çekildiysek ekonomik, ticari ilişkilerin içerisinden, bu tür tiyatro faaliyetlerinden de devlet olarak biz çekileceğiz. Diyoruz ki kendiniz çok rahat bir zeminde istediğiniz gibi gelin bütün maharetlerinizi ortaya koyun, eserlerinizi sergileyin. Biz de sahnelerimizi tahsis ederiz. Gerekli olanları destekleriz. Ama şu ana kadar olan süreci de artık aynı şekilde devam ettirmeyiz.''

"HEM SURİYE HEM İRAN AYAĞI VAR" 

Suriye'de kaçırılan gazetecilerden Hamit Coşkun'un ailesini telefonla aradığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine Erdoğan, ''Aynı haber bize de ulaştı. Telefon görüşmesi yapmış, iyi olduklarını bildirmişler ama tabii bunlar bizim için yeterli değil. Biz istiyoruz ki bu iki kardeşimiz de vatanlarına dönüp annelerine, babalarına, ailelerine kavuştuğu anda bu işi bitmiş telakki edeceğiz. Tabii bu konunun iki ayağı var, onu da artık çok açık burada söylemem lazım; hem Suriye ayağı var hem İran ayağı var. Bu konuda Dışişleri Bakanlığımız gerekli çalışmalarını yapıyor, sürdürüyor ve bu çalışmaların neticesinde temenni ederiz ki iki basın mensubu arkadaşımız da ailelerine ve vatanına kavuşur'' dedi.