BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.418,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç o karikatürü diline fena doladı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK parti'nin başarı sırrını anlattı, "Haydi bir daha" şarkısıyla çoştu.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dayanamadı yine o çok sevdiği karikatürü anlatarak hem Kılıçdaroğlu'na hem Bahçeli'ye çattı. Kongrede ''Haydi bir daha'' şarkısının çalınmasını isteyen ve bir süre şarkıya eşlik eden Arınç, bu şarkı sayesinde AK Parti'ye oy vermeyecek kişilerin bile sandıkta kendilerini tercih ettiğini söyledi.

Bülent Arınç, Afyonkarahisar Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Afyonkarahisar 4. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Kongrelerin çoğunun tamamlandığını söyleyen Arınç, 81 ilin 60'ında kongreleri tamamladıklarını, hepsinin birbirinden başarılı, çok kalabalık, heyecanlı ve coşkulu geçtiğini kaydetti.

SEÇİM BAŞARISINI YİNE O KARİKATÜRLE ANLATTI 

Arınç, son seçimlerde AK Parti'nin elde ettiği baraşırıyı bir karikatürün özetlediğini dile getirerek, ''Bu karikatürde, Tayyip Bey babayiğit bir delikanlı. 1,85'lik boyuyla şöyle ayağa kalkmış. Karşısında süklüm püklüm duran iki kişiye sesleniyor; 'Söyleyin, hanginiz bana oy verdi?' Karşısındaki o mahcup, pişman, üzüntülü iki insandan biri Sayın Bahçeli, diğeri Sayın Kılıçdaroğlu. İşte bu kadar. Türkiye bu noktaya geldi'' diye konuştu.

"ONLAR BAKANLIK İÇİN YARIŞTI BİZ DÜŞÜRDÜK"

Oylarını her seçimde artırmaları ve iktidarı devam ettirmelerinin tesadüf olmadığını ifade eden Arınç, millet ''kaşı kara, gözü ela'' diye kimseye oy vermeyeceğini anlattı.
Arınç, şöyle devam etti:

''Bizden önce DSP-ANAP-MHP Hükümeti vardı. 1999'dan 2002'ye kadar zor geldiler. O zaman hükümette 38 bakanlık vardı. Gübre sanayisinden, filan bankanın genel müdürlüğünden sorumlu bakanlık vardı, vardı, vardı. Neden? Çünkü Anasol-D, Anasol-M, bir sürü partiler, sadece plaka tanzimi için hükümetler. Biz geldik. 360'tan fazla milletvekilimiz vardı, 38'i 24'e düşürdük. Sonra bir Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ekledik. Şu anda Başbakan ile birlikte sayımız 26'dır. 360'tan fazla milletvekili olan bir parti, bakanlık sayısını 38'den 26'ya düşürüyor. Geçmişte olsaydı kim bilir 20 devlet bakanlığına kaç tane daha eklerlerdi.''

ARINÇ ÇOŞTUKÇA ÇOŞTU!

Arınç, AK Parti iktidarından önce kurulan partilerin sağ, sol veya merkez eğilimli olmalarına bakıldığını ifade ederek, AK Parti'nin bu tanımlamaların dışında bir parti olduğunu dile getirdi.

Arınç, daha sonra, AK Parti'nin geçen yılki seçim şarkılarından olan ''Haydi bir daha'' diye başlayan parçanın çalınmasını isteyerek, bir süre şarkıya eşlik etti.

Bu şarkının partisine en az yüzde 5 puan fazla oy kazandırdığını ifade edip duygulandığı gözlenen Arınç, ''AK Parti'ye hiç oy vermemeye adeta kararlı olan yüzlerce insan tanıdım. 'Benim yüreğime dokundu bu, benim kalbimden geçen de bu' dedi, duygulandı. İnsanlar genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle bunu yüreklerinde hissetti. Tam damardan yakalamışız milleti'' ifadelerini kullandı.

Arınç, Diyarbakır'ın asıl kimliğinin Müslümanlık olduğunu, kentin 639 yılında Müslümanlar tarafından fethedildiğini bildirerek, ''Hazreti Peygamber'i anacağız'' denildiğinde anında 200 bin kişinin Diyarbakır sokaklarında toplandığını ifade etti.

''Siz bakmayın PKK'nın, terörün, örgütün tehdit baskı şantajla yaptıklarına. Milletin gönlünde Peygamber sevgisi, İslam duygusu var'' diyen Arınç, millet hangi değerlere inanıyorsa, kendilerinin de o değerlere inandıklarını vurguladı.