BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.446,38
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tekliflere açık

301'de sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunan Erdoğan, değişikliğe açık olduklarını söyledi.

Abone ol

Etiyopya dönüşü önceki gece saat 21.00'de Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorusu üzerine, "301'i kaldıramayız, kimse bizden bunu istemesin" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"301 ile ilgili değişiklik önerilerine açık olduğumu her zaman söyledim. Ama kim ki '301 kalksın' diyorsa önce kendine bakacak. Çünkü bu tür hakaretler, bu tür yani ciddi manada bizim değerlerimize saldırıların kabul edilebilmesi, buna, 'eyvallah' denilmesi, bizim tarafımızdan kabul edilemeyeceği gibi bu kanunla ilgili eş tüm AB'ye üye ülkelerde maddeleri görecekler, dünyanın diğer ülkelerinde de buna benzer maddeleri göreceklerdir.

Ama madde içerisinde fıkralarda bazı değişikler yapılabilir. Buna açık olduğumuzu söyledik. Bununla ilgili yaptığım toplantıda bir arada olan sivil toplum örgütleri, bir araya gelip de bize ortak bir teklif henüz sunamadılar. Fakat, hükümet olarak ayrıca bir çalışma yaptırıyoruz. Eğer bize bu noktada ciddi bir teklif gelmediği takdirde gerekirse o zaman kendi adımımızı kararımızı vererek atarız."