BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan tarihi derbi için ne dedi?

Fenerbahçe taraftarı Başbakan Erdoğan da derbiye kilitlendi. Maçı nerede izleyeceğini basın mensuplarından sır gibi sakladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe "Galatasaray derbisiyle ilgili Adil bir netice olsun, iyi oynayan kazansın diyorum" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Valilik'ten resmi açılışını gerçekleştirdiği Rize Devlet Hastanesi'ne geçerken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, burada derbi maçla ilgili gazetecilerin sorusuna şu cevabı verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak bir derbi tahmini yapmam çok yanlış olur. Bana düşen ancak bu akşam televizyon karşısında izlemek. Derbilerin tabii neticeleri çok çok farklıdır. Umulmadık zamanlarda umulmadık neticeler çıkar. Adil bir netice olsun, iyi oynayan kazansın diyorum."

Erdoğan, Suriye'den rehin tutulan gazetecilerle ilgili olarak ise, "Şu anda gazeteciler Tahran'da. Uçağı gönderdik. Aileleri İstanbul'da beklediği için planlamamız o şekilde. Alıp İstanbula getireceğiz. İkisiyle de telefonda görüştüm. Gayet memnunlar. Sesleri gayet iyi geliyordu" dedi.

SÖYLEMEYEYİM KALKAR GELİRSİNİZ

Erdoğan, "Maçı nerede seyredeceksiniz?" sorusunu yanıtlarken de, "Söylememeyim. Kalkar oraya gelirsiniz. Evin durumunu bilmiyorum çünkü. Farklı bir evde seyredeceğim" diye konuştu.