BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Eroğlu Dersim'de özür diledi

Tunceli'de bulunan Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Dersim olayları ile ilgili mesajlar verdi...

Abone ol

Tunceli'de konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu bu coğrafyada acılar yaşandığını bu acıları da ilk defa hükümet adına dile getiren kişinin de Başbakan Erdoğan olduğunun unutulmamasanı istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Burası gerçekten çok önemli bir coğrafya, acılar yaşandı. O acıları da ilk defa dile getiren, 'hükümet adına, devlet adına özür dilenecekse, ben özür diliyorum' diyen Sayın Başbakanımızdır. Bunu da unutmayın'' dedi. 

Askeri helikopterle Elazığ'dan Tunceli'ye gelen Eroğlu, İl Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Tunceli 4. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.  Eroğlu, kongrede yaptığı konuşmada, Tunceli'ye hükümetleri döneminde yapılanların geçmiş 70 yılda yapılmadığını, bunu ispat edebileceklerini söyledi. 

Eroğlu, orman teşkilatının Tunceli'de muazzam bir çalışma yaptığını dile getirerek, ''Bu sene, 'tam 500 bin fidanı toprakla buluşturun' diye talimat verdim. Dolayısıyla bu coğrafyayı hep beraber yem yeşil yapacağız. Bu sözü size veriyorum. Burası gerçekten çok önemli bir coğrafya, acılar yaşandı. O acıları da ilk defa dile getiren, 'hükümet adına, devlet adına özür dilenecekse, ben özür diliyorum' diyen Sayın Başbakanımızdır. Bunu da unutmayın'' diye konuştu.