BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.411,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu lemoğun tüfeği gibi atayi

Başbakan Erdoğan, süt projesini istismar etmekle suçladığı CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Rize şivesiyle yüklendi.

Abone ol

Süt konusunu siyaset malzemesi yapmakla eleştirdiği Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu için "Lemoğun tüfeği gibi atayi ama her seferinde karavana" ifadelerini kullandı.

Baba ocağında hemşehrilerine seslenen Erdoğan, süt polemiğinde bu kez yöresel dili kullandı. Partisinin Rize İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, CHP liderine işte bu sözlerle yüklendi:

LEMOĞUN TÜFEĞİ GİB ATAYİ AMA

CHP Genel Başkanı süte siyaset karıştırıyor, süte bu şekilde siyaset karıştırmak çirkinliktir. Türkiye genelinde çocukların, velilerin, öğretmenlerin zihinlerini bulandırıp, yalan yanlış iddialarla tereddüt oluşturmak sorumsuzluktur. Geçen yıl Rize mitingimizde de söyledim. CHP Genel Başkanı, Lemoğun tüfeği gibi atayi ama her seferinde karavana.

Maalesef Sayın Kılıçdaroğlu, aynen o şekilde bu duruma devam ediyor, hep Lemoğun tüfeği atayi ama her seferinde de karavana. CHP işte bütün tarihi boyunca sadece ve sadece bunu yapmıştır. CHP geçmişte her zaman suyu bulandırdığı gibi zihinleri bulandırdığı gibi bugün de sütü bulandırmak gayreti içindedir. Ey Kılıçdaroğlu, süt aktır ak, tertemiz ama sen aklığından nasibini alamamışsın, sende aklık yok. CHP Türkiye'de taş üstüne taş koymamış, sadece ve sadece yapılanı engellemenin peşinde olmuştur."