BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Pekin'de İngiliz turiste meydan dayağı

Çin’in başkenti Pekin’de sokak ortasında Çinli bir kadına cinsel tacizde bulunan İngiliz turiste meydan dayağı atıldı.

Abone ol

Yaşanan olay, Çin’in sosyal paylaşım sitelerinde en çok konuşulan konu oldu. Çinli bir vatandaş tarafından cep telefonuyla çekilen görüntüler, bir günde 10 milyon kişi tarafından izlendi.

Görüntülerde, Pekin’in Xuanwumen bölgesinde Çinli genç bayana cinsel tacizde bulunan sarhoş İngiliz turist, Çinli bir vatandaş tarafından uyarılıyor. Uyarı ile bayanı bırakan İngiliz turistin Çinliye vurması sonucu başlayan kavga, yoldan geçenlerin de katılımı ile büyüyor. Sonrasında İngiliz turist halk tarafından meydan dayağına çekiliyor.

Görüntülerde dayak yedikten sonra tişörtü yırtılan ve yerde yatan İngilize siniri yatışmayan bir Çinli tekme ve yumruk atmaya devam ediyor. Argo kelimeler kullanan sinirli Çinliyi yatıştırmak ise yine Çinlilere düşüyor. Saldırıya uğrayan kadın ise, "Bunu istemiyorum. Onu tanımıyorum." diye bağırıyor. Olay yerindeki bir Çinli ise "O bir Çinli kıza tecavüz etmek istedi. Kokuşmuş ...’’ diyerek tepki gösteriyor.

KIZGIN ÇİNLİLER: SAPIK İNGİLİZ ASILSIN

Tecavüz olayına sosyal paylaşım sitelerinde tepkiler devam ediyor. Yorumlarda İngiliz’in idam edilmesi istendi. İngiliz turistin metro istasyonunda ve metro içerisinde de Çinli bayanlara sarkıntılık yaptığı belirten Çinli görgü tanıkları, İngilizin sarhoş olduğunu söyledi. Adı açıklanmayan İngilizin turist vizesiyle Çin’de olduğu ve şu an polis tarafından kanunlara göre sorgulandığı belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı da olaydan haberdar olduklarını açıkladı. Pekin polisi, olayın 8 Mayıs gecesi olduğunu ve İngiliz’in sarhoş olduğunu belirtti.