BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sütü bozuk iktidarların korkusu!

Gürsel Tekin, istifasının ardından ilk kez CHP lideri Kılıçdaroğlu ile buluştu. Tekin, Kılıçdaroğlu’nu ’sütü bozuk iktidarların korkusu’ diye anons etti...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir İl Kongresi'nde partisinde kavga olmayacağını ve buna izin vermeyeceğini belirterek, "Parti içinde çekişme- tartışma olmaz. Kesinlikle buna müsaade etmem. Yok, buna izin vermeyeceğiz. Kavganın bu partide yeri yok. Bu parti barışın dilini kullanacak. Ülkenin sorunlarını dile getirecek. Ülkenin sorunlarına çözüm getirecek. Eski alışkanlıklarımızı çöp sepetine atacağız" dedi.

Aşıkpaşa Spor Salonu’nda Deniz Geçmiş posterinin asıldığı 'Mustafa Kemalller’den, Denizler’e; Denizler’den bizlere-Yaşasın tam bağımsız Türkiye', 'İnadına sol, inadına CHP' pankartları altında konuşan CHP liderini, bir süre önce Genel Başkan Yardımcılığı'nı görevinden istifa eden, Divan Başkanı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin kürsüye davet ederken, "AKP’nin hekimlerinizin raporları ortada. Hekimler diyor ki; bu iktidarın sütü bozuk. Sütü bozuk iktidarların korkusu Kemal Kılıçdaroğlu, buyurun sayın genel başkanım’" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroglu, konuşmasında Türkiye’nin yarı açık cezaevine dönüştürüldüğünü, yazar ve aydınların konuşamadığı 21’inci Yüzyıl’da, 'Silivri Toplama Kampı' oluşturulduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"CHP iktidar olduğunda önce demokrasi ve özgürlüğü getirecek bu ülkeye. Demokrasi ve özgürlüğü getirmenin yolunu bulup, yargı bağımsızlığını sağlayacağız. Yargıç, vicdanı ile karar verecek. Yargıcın verdiği karar, halkın vicdanında kabul görecek. 'Poşu taktı' diye bir gence 11 yıl ceza verirseniz, orada yargı yoktur. İşten atılan, korkudan yazamayan gazeteciler var. Bu düzene son vereceğiz. Herkesin özgürce yazdığı tam bağımsız ve özgür Türkiye’yi kuracağız. Türkiye’yi darbe yasalarından arındıracağız. 12 Eylül’de darbe yapıldı yüzlerce yasa çıktı. Çoğu antidemokratik. Darbe yasalarnının arkasına saklanırsak, onların ortağı oluruz. Yapacağımız ilk iş özgür ve bagımsız Türkiye’nin yolu darbe hukukundan geçmez. Darbe hukukuna son vermek bizim iktidarımızda olacaktır. Darbe hukukunun getirdiği siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Siyasetin özgürce yapılması lazım. Yüzde 10 seçim barajiını kaldıracağız. Bu ülkeyi demokrasi ayıbından kurtacağız. Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Bu siyasi partiler yasasını da değiştireceğiz. Saydam hale getireceğiz. Demokrasi ve özgürlük hava gibidir. Yoksulluk yiyecek dağıtma bitmez. Kömür- makarna dağıtmakla bitmez. Sosyal devleti yeniden inşa ederek yoksulluğu bitireceğiz. Aile sigortası projemiz bunun temel yoludur. Yarın Anneler günü. Yoksul annelerin de bu ülkede yaşamasının yolunu açacağız. Kimsenin yoksulluğunu afişe etmeden, sosyal devletin koruması altında bankadan parasını alıp, harcamasıdır."