BIST 10.260
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.388,31
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan tarih verdi:Haftaya açıklıyorum

Kamuoyunun merakla beklediği 'demokratikleşme paketine' ilişkin Erdoğan ve Arınç'tan iki ayrı açıklama geldi

Abone ol

İNTERNET HABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketi üzerindeki çalışmaları yarın tamamlayacaklarını belirterek, haftaya geniş katılımlı bir toplantıyla paketi açıklayacağını bildirdi.

Pakete ilişkin bir diğer açıklama ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, pakette günlük hayatı kolaylaştıracak düzenlemelerin olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açlılışında konuştu.

HAFTAYA AÇIKLAYACAK

Erdoğan, "Dün saatlerce yeni demokratikleşme paketini arkadaşlarımızla müzakere ettik. İnşallah yarın akşam son maddeleri görüşüp bitireceğiz. Ondan sonra zannediyorum öbür hafta büyük ihtimalle geniş basın toplantısıyla demokratikleşme paketimizi açıklayacağım" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise pakete ilişin açıklamalarını NTV'de katıldığı canlı yayında yaptı.

TERÖR ÖRGÜTÜ İSTEDİ DİYE DEĞİL

Arınç, demokratikleşme paketine ilişkin şunları söyledi:

Genel olarak Türkiye'de yine insanların günlük yaşamlarını kolaylaştıracak, dinlerı, inançları itibarıyla, laikliği gerçek anlamda din ve vicdan özgürlüğü olarak kabul ediyorsak, laik bir yaşamın şartlarını hazırlama noktasında da başka maddeler olacak. Eminim ki bir kısım insanlar bunu bile azımsayacaklardır. 'Dağ fare doğurdu' diyeceklerdir ama bu tür düzenlemeleri biz 2002'den bu yana yapıyoruz. Bir kısmını AB standartları için yaptık, anayasa değişiklikleri ve ona uygun paralel düzenlemeler, bir kısımını temel haklar noktasında yaptık. 

Bir kısmını Türkiye'nin geldiği noktada özgürlüklerin alanının genişletilmesi bakımından yaptık. Yoksa bunun 'terör örgütünün istekleriydi, çözüm süreciydi, baskılardı, aba altından sopa göstermekti, döndük geri geliyoruz çatışmalar yeniden başlayacak' bunlarla ilgisi yok. Şartlar oluştuğunda zamanı geldiğinde hükümetimiz başka şeyler de yaptığı gibi demokratikleşme noktasında da elinden gelen gayreti gösterecek."