BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.389,72
HABER /  SEÇİM

Erdoğan: Tarafsız cumhurbaşkanı olmayacağım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde tarafsız olmayacağını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan "Eğer bu kardeşiniz seçilirse, tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var, bir millet, iki devlet. Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı olacak." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmaları vardı. Seçilmesi halinde nasıl bir siyaset izleyeceğini Erdoğan, böyle anlattı:

MECLİSİ ASKERLERE KUŞATTIRAN KENDİSİNİ ZORBALIKLA SEÇTİREN İNÖNÜ MÜ TARAFSIZDI?

"Arkadaşlar soruyorum bir cumhurbaşkanı tarafsız olabilir mi? Bugüne kadar hangisi tarafsız oldu? Meclis'i askerlerle kuşattırıp, kendisini zorbalıkla seçtiren İsmet İnönü tarafsız cumhurbaşkanı mıydı? 1960 darbesinin gölgesinde adayları tehdit ederek kendisini cumhurbaşkanı seçtiren Cemal Gürsel mi tarafsız?

SİYASETLERİ MİLLETLE DEĞİL DEVLETLE ÖRTÜŞÜYORDU

Genelkurmay Başkanı Cevdet Sunay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Fahri Korutürk, darbe yapmaktan mahkum olan Kenan Evren mi tarafsızdı? Soruyorum düşünüyorum. Tarafsız mı değil. Sayın Ahmet Necdet Sezer Sayın Demirel tarafları yok muydu? Hiçbiri siyaset üstü değildi, hepsinin siyaseti vardı. Ama siyasetleri milletle değil devletle örtüşüyordu. 27 Mayıs'la 12 Eylül'le 28 Şubat'la örtüşayordu. Hepsi de milletin siyasetinin karşısına kendi siyasetlerini koyuyorlar, milletin değerleri karşısında kendi değerlerini koyuyorlar.

İKİ TARAF VAR BİR MİLLET İKİ DEVLET

Eğer bu kardeşiniz seçilirse, tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var, bir millet, iki devlet. Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı olacak. Fark bu. Türkiye'nin ihtiyacı olan da budur, demokrasinin ihtiyacı olan da budur. Bu devlet tarih boyunca her zaman milletinin devlet olmuştur. 10 Ağustos'tan itibaren inşallah bir kez daha milletinin devleti olacaktır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Artık milletinden sürekli alan bir devlet yok, artık milletine veren devlet var. Cumhurbakanının halk tarafından seçilmsiyle bu millet her kademede devletine hakim hale gelecek milletin egemenliği tam manasıya işlemeye başlayacak."