BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Suriye turuna başlıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brooking Enstitüsü'nde katıldığı toplantının ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Brooking Enstitü çıkışında Başbakan Erdoğan'a Suriye'de yaşanan kriz de soruldu.

Dün Obama ile yaptığı görüşmede Cenevre sürecinin ilerletilmesi konusunun görüşüldüğünü kaydeden Erdoğan, Suriye'de yaşanan kriz nedeniyle Rusya'nın da aralarında olduğu bölge ülkelerini ziyaret edeceğini söyledi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Özellikle katılımın fazla olduğu BM Daimi Üyeleri'nin sürece katkı vermesini sağlayacak bir adımın atılması için Rusya ve Çin'in içinde olduğu bir süreç olarak Cenevre sürecini biraz daha ilerletelim diye bir düşünce söz konusu. Şu anda eğer bu çok uzamayacaksa, kısa sürede netice alınacaksa bu sürece yönelik Türkiye olarak dstek verebiliriz. Bunun uzaması halinde Esad arzu ettiği zaman kazanma politikasını başarmış olur.

Bizim politikamız Esad'a zaman kazandırma değil, buradaki ölümlerin azalmasıdır. Suriye'de halkın iradesinin tecelli etmesini sağlamaktır. Benim de ABD dönüşü planlamam başta Rusya olmak üzere bölge ülkelerini ziyarettir. Buraları ziyaret ederek bölgede oluşan havayı kendileriyle değerlendireceğiz. Yoğun bir trafik burada sürdüreceğiz."