BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan şehit ailelerini aradı

Başbakan Erdoğan, Afganistan'daki helikopter kazasında şehit olan askerlerin ailelerini aradı, taziyelerini iletti.

Abone ol

Başbakanlık Basın Merkezi'nden verilen bilgiye göre Erdoğan, şehit düşen 12 askerin aileleri ile Konya'da şehit olan Türk yıldızı pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in eşi Setenay Özer'i telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları da Çankaya Devlet Lojmanları'na giderek şehit Binbaşı Serkan Doğan'ın ailesini ziyaret etti.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, şehit Yüzbaşı İlker Aydın, Şehit Başçavuş Salih Helvacı, Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu'nun evini ziyaret etti.

Genel Başkan yardımcıları Yakup Akkaya ve Gökhan Günaydın ile Şehit Yüzbaşı Aydın'ın evine gelen Kılıçdaroğlu aileye taziyelerini bildirdi. Evden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Duygularım tüm yurttaşların duygularıyla aynı. 12 eve ateş düştü. Hepimizin yüreği yanıyor. 12 yurttaşımız şehit oldu. Onlar Türkiye'ye gelecekler, onları uğurlayacağız. Anne gerçekten perişan, baba Kıbrıs gazisi. Bu ülke için hepsi mücadele ediyorlar. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye'nin başı sağolsun" dedi.