BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan saydı teşkilat ecel terleri döktü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Ak Parti İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Abone ol

Erdoğan, toplantıda Mardin'in 1800 seçim sandığının bulunduğunu ve bu sandıkları korumakla görevli 18 bin partilinin olması gerektiğini belirterek ilçe teşkilatları ile ilgili salonda yoklama yaptırdı.

Yönetimde bulunanların ayağı kalkmasını isteyen Başbakan, sayıyı az görünce yönetimi uyardı.

"GENÇLİK KOLLARI DÖKÜLÜYOR"

Başbakan Erdoğan daha sonra salonda bulunan ve ilçe yönetimde görev yapanların ayağı kalkmasını istedi.

İstenilen sayının olmadığını gören Başbakan bu kez İl Başkanı İbrahim Fide'yi yanına çağırarak nedenini sordu. Salonda bulunanlardan bazıları bazı arkadaşlarının içeri alınmadığını söyleyince Erdoğan, korumalara talimat vererek dışarıdakilerin içeri alınmasını istedi. Dışarıda bulunan bazı partililerin içeri alındığı görülünce, Başbakan bu kez kadın ve gençlik kollarına yönelik yoklama yaptırdı ve Gençlik Kolları'nda da yeteri kadar katılımın olmadığını görünce , "Gençlik kolları dökülüyor" dedi.

"SANDIKLARDA KUŞ UÇURTULMAMALI"

Başbakan Erdoğan, hazırlayacakları ekibin sandıklarda kuş uçurtmamaları gerektiğini söyledi. Erdoğan, şöyle dedi:

"Sandıklarda bu ekibin kuş uçurtmaması lazımdır. Öyle sahip çıkacağız ki akşam sayımı tekrar siz yapacaksınız. Sayım yapıldıktan sonra bakkal defteri gibi notları alıp gitmek yok, resmi tutanağı alacaksınız. Resmi tutanağı alan hemen direkt ilçesine iline buradaki resmi neticeyi bildirecektir. Televizyonlar, bunlar şunlar neticeyi açıklamadan teşkilatımız çalışsın resmi sonuçlar açıklanmadan parti teşkilatımız Mardin'den ne kadar oy aldığını bilsin. Bu zor değil. Yapan, gerçekleştiren bir il başkanı kardeşiniz olarak konuşuyorum" dedi.

Belediye Başkanı olduğu seçimi de hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Karşımızdaki muhalefet güçlü bir muhalefetti. Karşımızdaki adaylar çok havalıydı, televizyonların ciddi destekleri var, bizim desteğimiz yoktu ama bizim teşkilatımız çok güçlüydü, onlar bunu bilmiyordu. Biz seçim günün akşamı seçimi kazandığımızı biliyoruz tüm arkadaşlarımızın gözleri ışıl ışıl ve gazeteler televizyonlar gelip gidiyorlar, diyorlar ki ANAP seçimi kazandığını ilan etti. Şampanyalar, votkalar patlatılıyor. Gece bire doğru oraların kapılarının kapandığını görürsünüz dedik. Bunlar bize inanmadılar. Biz sandık esaslı çalışmamızı yapmıştık ve ilk defa bilgisayarı başarı ile kullanan parti biziz" dedi.