BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.507,30
HABER /  GÜNCEL

Bakandan HES çıkışı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HES projelerine ilişikin sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu , Antalya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesindeki kurum yetkilileri ile Mardan Palace Hotel'de koordinasyon kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve ile kurum temsilcileri yer aldı. DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Türkay Özgür, DSİ projelerine ilişkin bilgi verdiği sırada hidroelektrik santrallerinin elektrik enerjisi üretimi konuları gündeme geldi. Bu sırada bölge müdürünün sözünü kesen Bakan Veysel Eroğlu, Öztürk'e seslenerek, "Gerekirse orman bölge müdürünü de yanına al git, bütün HES 'leri dolaş. Usulsüzlüğe aykırı bir durum görüyorsanız eğer, gerekli uyarılarda bulunun. Eğer uymuyorlarsa yetkiniz var yürütmeyi durdurun. Durduramıyorsanız da bize bilgi verin biz durdururuz" dedi.

ADAM GİBİ ÇALIŞSINLAR

Usule uygun davranmayanlar için para cezalarının 15 bin liradan başlatıldığına da değinen Bakan Eroğlu, şöyle devam etti, "Uyarın. Adamlarda bizi sıkıntıya sokmasınlar, adam gibi çalışsınlar, kim olursa olsun" diye tepki gösterdi.

Gömbe, Uçarsu gibi alanlarda hassasiyetlerin olduğundan da bahsedilen toplantıda Bakan Eroğlu, "Hassasiyet varmış, nedir bakın, iptal eder geçeriz" dedi.