BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Sarkozy'e fena çalım atmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya ziyaretinde önemli bir belgeyi gören ilk dünya lideri oldu

Abone ol

Bu haber, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya ziyaretinden bir gün önce ani bir kararla ülkeyi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron'u çileden çıkaracak.

Çünkü, apar topar o kadar yolu giden iki liderin göremediği Libya'nın yeni hükümet listesini Erdoğan hiç çaba harcamadan gördü.

NAMAZ FARKI

UGK Başkanı Mahmud Cibril'in, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Trablus'ta cuma namazı kılarken taşıdığı bir belge, zarftan çıkardığı kısa süre içinde görüntülendi.

Libyalı fotomuhabir Muhammed Madi'nin blogunda yayınladığı belgede, yeni yönetimin bakanlar kurulu taslak listesi var. Belgede bazı bakanlıklar için birkaç alternatif isim yazıldığı görülüyor.

CİBRİL BAŞBAKANLIK İÇİN LİSTE BAŞI

UGK'nın iki numarası olan, mevcut yürütme kurulunun başındaki Mahmud Cibril'in ismi hem başbakanlık, hem de dışişleri bakanlığı hanelerinde mevcut.

Sürpriz isimler arasında, Dışişleri Bakanı olarak Kaddafi'nin eski BM Büyükelçisi Abdürrahman Şalgam'ın atanması var. Aslında yeni hükümetin dün resmen açıklanması bekleniyordu, fakat muhtemelen bu sızıntı yüzünden karar ertelendi. Yeni lider Mustafa Abdülcelil'in yarın BM Genel Kurul'u sırasında listeyi ABD Başkanı Barack Obama ile de paylaşacağı öğrenildi.