BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ölümden dönmüş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bindiği helikopterin kaza atlattığı öğrenildi.

Abone ol

 Olay, Başbakan Erdoğan'ın yurtiçi gezilerde kullandığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından alınan S-92 tipi helikopterde yaşandı. Erdoğan, partisinin il kongrelerine ve açılışlara katılmak üzere 10 gün önce çıktığı Ardahan-Artvin-Ağrı gezisinde iddiaya göre kaza atlattı.

PİLOTLARI SAKİNLEŞTİRDİ

Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bulunduğu helikopter Ağrı'dan havalandı ve Doğubayazıt'a doğru yola çıktı. Bir süre sonra helikopterin kontrol panelinde 'arıza' butonu yanmaya başladı. Pilotlar bunun üzerine telaşlanarak Başbakan Erdoğan'ı ve bakanları uyardı. Ancak Erdoğan, görünen bir sorunun olmaması üzerine, pilotları teskin edip sırtlarına hafifçe vurarak 'Yolumuza devam edelim' talimatı verdi. Pilotlar, helikopteri Doğubayazıt'a ulaştırmayı başardı.

BİLE BİLE LADES

Başbakan Doğubayazıt'ta temaslarını tamamladıktan sonra Ağrı'ya dönmesi gerekiyordu. Erdoğan, pilotların tüm uyarılarına rağmen yine aynı helikoptere bindi. Ağrı'ya doğru yol alırken, helikopterin motorundan, aşırı ısınma nedeniyle dumanlar çıkmaya başladı. Başbakan ve beraberindeki heyet, güçlükle Ağrı'ya ulaştırıldı. Erdoğan ve üç bakanın büyük bir tehlike atlattıkları belirtilirken, helikopter iki gün Ağrı'da bakıma alındı,ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirildi. Helikopterin bakımı halen sürüyor.

AKŞAM, konuya ilişkin Başbakanlık yetkililerinin bilgisine başvurdu. Yetkililer, helikopter arızasını doğrularken, Erdoğan'ın arızanın meydana geldiği sırada helikopterde bulunmadığını söyledi.

Haber: Ufuk Türkyılmaz
Kaynak. www.aksam.com.tr