BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.506,71
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o planı durdurdu

AK Parti, kritik Büyükşehirler için bir plan hazırlamıştı... Ama Başbakan Erdoğan bu stratejiyi durdurdu.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- AKP’de yerel seçimlerde başarı oranını arttırmak için güçlü adaylar belirleme safhasında önemli Büyükşehir belediye başkanlıkları için ‘bakanlar formülü’ önerildiği uzun süre tartışılan bu önerinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından durdurulduğu belirlendi.

4 BAKAN FORMÜLÜ
Özellikle rakip partilerin elinde bulunan ve bu dönemde de AKP adaylarının seçilme olasılığının düşük görüldüğü merkezler için düşünülen bakanlar formülü önerisinde şunların yer aldığı öğrenildi:

KALELERE ADAY BAKANLAR
“-CHP’nin kalesi Mersin’e Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen,
- CHP’nin elinde bulunan İzmir’e Kültür Bakanı Ertuğrul Günay,
- Trabzon’a Bayındırlık Bakanı Faruk Özak,
- DTP’nin elinde bulunan ve bu seçimde de DTP’nin güçlü olduğu anketlere yansıyan Diyarbakır’a Tarım Bakanı Mehdi Eker, aday gösterilecek.”

KABİNE DE DEĞİŞECEKTİ
Bu formüle uygun olarak sloganlar bile hazırlandı. Hazırlanan sloganların en başında da “kaleler bakanlarla düşer” sloganı yer alıyordu. Bakanların Büyükşehirlere kaydırılması ile uzun süredir ‘dengeler bozulmasın’ diye bekletilen kabine revizyonu için de fırsat yaratılmış olacaktı. Ancak bu formül, Erdoğan tarafından durduruldu.

VEKİL FORMÜLÜ
Erdoğan tarafından gündemden kaldırılan Bakanlar Formülü’nün ardından bu kez, AKP MYK’nın önüne “milletvekili adaylar” formülü geldi. Diyarbakır’a, Abdurrahman Kurt, Trabzon’a Orhan Gümrükçüoğlu(Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı), İzmir’e Erdal Kalkan formülü üzerinde duruldu. Bu isimlerin yanı sıra flaş isimler de masaya geldi. İzmir için Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile merkez sağın önemli isimlerinden eski DYP’li Mehmet Ali Bayar’ın adı masaya geldi. Özgener adaylık önerisini kabul etmedi. Ancak Bayar ile temasların hala sürdüğü öğrenildi.