BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o ODTÜ'lülere sert çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü öğrencilere sözlü saldırıda bulunan ODTÜ'lü öğrencilere sert çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER - ODTÜ'deki olayla ilgili kendilerinin ve YÖK'ün gereğini yapacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Düşünce inanç özgürlüğü vardır. Mani olanlar ise bedelini öderler. Sonuna kadar takipçisi oluruz." diyerek saldırıya tepki gösterdi

G-20 zirvesi için gittiği Rusya'nın St. Petersburg kentinde zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi. Başbakan'ın hedefinde başörtülü öğrencileri taciz eden ODTÜ'lü öğrenciler vardı:

GEREĞİ YAPILACAK

Türkiye'de sol her zaman ötekileştirmiştir. Şu anda da ne yazık ki ODTÜ'deki bu zihniyeti çok açık, net ortada görüyoruz ve bu ülkenin evlatlarına karşı burada böyle bir ötekileştirme gayreti kampanyası yürütülüyor. Tabii konuyla ilgili olarak öyle zannediyorum ki YÖK gereğini yapacaktır ve konuyla ilgili olarak bizler de gereğini yapacağız.  Niçin polisin üniversitelerde görev alması gerektiğini söylemişin. Özel güvenliğin sivil polis olay müdahale etmiyor. Niçin polisin görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır.

BAHÇE BEKÇİSİ GİBİ DOLAŞIYORLAR

Böyle bir şey olabilir mi? O üniversite herkesin. Ellerinde kartonlarla yazılmış şeylerle bahçe bekçisi gibi dolaşıyorlar. Böyle bir şeye müsade etmemiz mümkün değil. Buna kimse mani olamaz. Gereği yapılır ve sonuna kadar takip edilir.

ÖZLEDİKLERİ TÜRKİYE GERİDE KALDI

Özledikleri Türkiye çok geride kaldı. Yeni Türkiye inşa ediyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin egemen olduğu ülke inşa ediyoruz. Düşünce inanç özgürlüğü vardır. Mani olanlar ise bedelini öderler. Sonuna kadar takipçisi oluruz.

ODTÜ'DEKİ YOL ÇALIŞMASI

ODTÜ’de büyükşehir belediyemizin yol çalışması var. Bir grup genç, yol yapımını engellemeye çalışıyor. Kimin nerede durduğunu göstermesi açısından bu çok önemli. Güvenlik güçleriyle ön açılacak, bu yollar da yapılacak.


Gül ODTÜ'deki taciz için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ODTÜ’de başörtülülere yönelik sözlü saldırı ve Suriye konusunda önemli açıklamalar yaptı.

abdullah-gül-odtü.jpg

odtü.20130906123933.jpg