BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan o çocuğun kim olduğunu canlı yayında açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından "Bugün küçük Tevfik ile tanıştık" sözleriyle paylaştığı fotoğraftaki bebeğin kim olduğunu açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, twitter sayfasından paylaştığı bebeğin Belediye başkanlığı seçimlerinde İsviçre'de gelip seçim kampanyasına destek olan rahmetli Tevfik kardeşinin torununu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde ATV, A Haber ve A News ortak yayınına katıldı.

Erdoğan, programın hemen öncesinde Twitter hesabından "Bugün küçük Tevfik ile tanıştık" sözleriyle paylaştığı fotoğraftaki bebeğin kim olduğunun sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Tevfik aslında, dedesi Tevfik'in özellikle benim yıllar önce 89 belediye başkanlığı seçiminde İsviçre'de çalışırken o seçimlerde davetime icabetle gelip kampanyada sürekli yanımda olan bir dedesi vardı. Kampanya boyu beraber çalıştık, daha sonra büyükşehirde belediye başkanı oldum. Tevfik kardeşimi, rahmetliyi yanıma aldım. Daha sonra Pınarhisar'a gittiğim günün bir gün öncesinde kalp krizinden rahmetli oldu ve Fatih Camisi'nde cuma namazıyla onun cenaze namazını kıldık. Tevfik kardeşimi oradan kabre uğurladım, ben de on binlerle oradan Pınarhisar'a yolcu oldum. Tevfik, oğluna Tayyip adını vermişti. Şimdi bu da Tayyip'in ilk çocuğu, adı Tevfik. Rabbim anneli babalı inşallah dedesinin izinde onu da bu şekilde büyütmeyi nasip etsin."