BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan muhalafeti böyle eleştirdi

Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin basın açıklaması yapan Başbakan Erdoğan, muhalefetin eleştirilerine cevap verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, paketi yerden yere vuran muhalefet partilerine "Türkiye’nin muhalefet diye bir sorunu vardır." sözleriyle yüklendi.

Kameralar karşısına geçen Başbakan Erdoğan, Başbakanlık'ta Demokratikleşme Paketi'ni açıklıyor. 

Muhalefet partilerinin pakete ilişkin yönelttiği suçlamalara cevap veren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ

"İstiklal Marşı’mızın ilk kelimesi, korkma diyor…Korkaklar, zafer anıtı dikemezler…Değişimden, yeniliklerden, ileri standartlardan korkanlar, bir milim dahi ilerleme kaydedemezler.

Türkiye’nin bölünme, parçalanma, gerileme diye bir meselesi asla yoktur, ama Türkiye’nin muhalefet diye bir sorunu vardır.

PAKETTEN ÖLÜMSÜZLÜK BEKLEYENER

Muhalefetin korku üslubunu bırakması gerekiyor. Bir başka zihniyetin daha paket açıklanmadan 'Dağ fare doğurdu' eleştirisini hazırlamasını anlıyorum. Paketten ölümsüzlük bekleyenler irrasyonel bir bekleyişin, abartılı bir bekleyişin içindeler.

Bu paket, bir kapı aralamadır. Bu paket özlenen hak ve özgürleri getiren bir pakettir. Bu paket, bir dayatmanın eseri değildir. Bu paket, bir müzakerenin, bir pazarlığın eseri asla değildir. Demokratik hak ve özgürlükler, müzakerenin, pazarlığın, dayatmaların konusu olamaz.

Paketin gizlendiği, saklandığı, kamuoyunda tartışılmadığı eleştirisinin son derece temelsizdir. Pakette yer alan sorunlar, çoğunluğu son 30 yılın olmak üzere, Cumhuriyet tarihimiz boyunca var olan ve sürekli konuşulan sorunlardır.

MUHALEFETLE ANAYASA MÜMKÜN OLMADI

Şan da 59 maddede uzlaşıldı. 15 gün içinde Meclis'ten geçilerim dedik. Komisyon çalışmalara devam etsin dedik. Yaklaşmadılar. Niye? Mesele ipe un sermek. Bugün çözüm girişimini sabote etmek için çalışan bir muhalefetle anayasa da yapma mümkün olmadı."